• Антидекубитални душеци

  Под-душек Easy Mat

  4.620,00 ден
  • Под-душек кој се користи како подлога и заштита за антидекубитален душек со компресор;
  • Изработен е од сунѓер со густина од 30 kg / m3 и цврстина 43;
  • Навлаката е цврста, отпорна на кинење и триење, како и на органски и минерални киселини;
  • Изработена e од полиестер со патент, не се собира, гужва и лесна е за одржување и перење.

  Димензии: 200 x 90 x 12 cm

  Додај во кошничка
 • Антидекубитален програм

  Перниче од полиуретан со мемориска пена обложено со текстил

  3.225,00 ден

  3215 | Перниче од полиуретан со мемориска пена обложено со текстил

  Партиципација: 0%

  • Aнтидекубитално перниче изработено од полиуретан;
  • Го намалува притисокот при седење, а со тоа овозможува подобра циркулација;
  • Наменето за лица кои подолго време седат;
  • Се препорачува за корисници на инвалидски колички;
  • Навлаката е од полиестер која се отстранува и може да се пере.
  Одбери опции
 • Антидекубитални душеци

  Антидекубитален душек Gofer

  7.600,00 ден
  • Антидекубителен душек Gofer изработен од сунѓер со висока густина;
  • Се препорачува за луѓе кои лежат подолг временски период со што се спречува создавање на декубитални рани;
  • Специјалниот дизајн на Gofer овозможува подобра распределба на притисокот и циркулацијата;
  • Душекот вклучува и навлака од грубо ткаен памук кој ја олеснува циркулацијата на воздухот;
  • Душекот е антибактериски и антиалергичен.
  Додај во кошничка
 • Антидекубитални душеци

  Антидекубитален душек Therapy

  9.940,00 ден
  • Антидекубитален душек Therapy, изработен од сунѓер со висока густина;
  • Се препорачува за луѓе кои лежат подолг временски период, со што се спречува создавање на декубитaлни рани;
  • Душекот има функција на третман на веќе појавени декубитални рани до втор степен;
  • Специјалниот дизајн на Therapy овозможува подобра распределба на притисокот и циркулацијата;
  • Душекот вклучува и навлака од грубо ткаен памук кој ја олеснува циркулацијата на воздухот и е водотпорна;
  • Душекот е антибактериски и антиалергенски.
  Додај во кошничка
 • Антидекубитални перници

  Перниче од полиуретан со мемориска пена

  3.225,00 ден

  3215 | Перниче од полиуретан со мемориска пена обложено со текстил

  Партиципација: 0%

  • Перниче од полиуретан со мемори пена наменето за лица кои поголемиот дел од времето го поминуваат седејќи.
  • Се препорачлива за лица со посебни потреби во инвалидски колички.
  • Внатрешниот материјал на перницата е изработен од 100% VISCO.
  Додај во кошничка
 • Антидекубитални перници

  Антидекубитално перниче полнето со воздух или гел – Vicair Liberty

  12.977,00 ден

  3216 | Анти декубитус перниче полнето со воздух или гел

  Партиципација: 0%

  • Liberty е пневматска перница наменета за лица кои поголемиот дел од времето го поминуваат седејќи;
  • Се препорачува за лица со посебни потреби во инвалидски колички, постари лица кои имаат проблеми со локомоторниот систем и лица кои имаат ризик за развој на декубитални рани;
  • Перничето има автоматски вентил без одржување, кој овозможува да се конфигурира формата според индивидуалните физички карактеристики на корисникот.

  *Ве молиме имајте предвид дека сите комбинации на големини не се достапни веднаш.

  Одбери опции
 • Антидекубитални перници

  Антидекубитално перниче – Vector

  17.510,00 ден
  • Vicair Vector перничето нуди подобрена стабилност за лицата во инвалидска количка;
  • Ова резултира со подобрена функционалност на горниот дел од телото и го продолжува досегот на корисникот;
  • Уникатниот распоред на влошките го намалува притисокот во чувствителната област околу коските во седечката област и опашката;
  • Vector O2 обезбедува одлична поддршка за нозете, оптимална заштита на кожата и дополнителна стабилност на карлицата;
  • Поддршката на бутините е со поголема густина за подобра стабилност и дополнителна распределба на притисокот;
  • Предните прегради обезбедуваат позиционирање и стабилност на нозете, лесно се прилагодливи според индивидуалните потреби за позиционирање.

  Ова антидекубитално перниче има опција  за дополнителни големини. Oдберете од табелата подолу и пишете ни на marketing@slavej.mk. 

  *Ве молиме имајте предвид дека сите комбинации на големини не се достапни веднаш.

  Одбери опции
 • Антидекубитални перници

  Антидекубитус перниче – AllRounder

  14.530,00 ден
  • Чувствувајте се заштитени и сигурни за време на вашите спортски активности, додека седите на столица или на која било тврда површина, кога играте на земја или патувате.
  • Потоа можете едноставно да го ставите целиот AllRounder во машината за перење и да го подготвите за вашата следна заедничка авантура.
  • Одберете ја вистинската големина за антидекубиталното перниче AllRounder кое е достапно во три големини: мала, средна и голема и има просечна тежина од само 800 грама.

  *Ве молиме имајте предвид дека сите комбинации на големини не се достапни веднаш.

  Одбери опции
Shopping Cart