Атидекубитален душек Easy Mat

Шифра: 3218EASYMAT Категорија:

4.620,00 ден

  • Антидекубитален душек за превенција од создавање на декубитални рани;
  • Изработен е од сунѓер со густина од 30 kg / m3 и цврстина 43;
  • Навлаката е цврста, отпорна на кинење и триење, како и на органски и минерални киселини;
  • Изработена e од полиестер со патент, не се собира, гужва и лесна е за одржување и перење.

Димензии: 200 x 90 x 12 cm

Медицински индикации

  • Лежечки пациенти;
  • При чувствителна кожа склона кон модрици;
  • Хронични состојби кои влијаат на циркулацијата како дијабетес и васкуларни болести.
Shopping Cart