Перниче од полиуретан со мемориска пена обложено со текстил

3.225,00 ден

3215 | Перниче од полиуретан со мемориска пена обложено со текстил

Партиципација: 0%

  • Aнтидекубитално перниче изработено од полиуретан;
  • Го намалува притисокот при седење, а со тоа овозможува подобра циркулација;
  • Наменето за лица кои подолго време седат;
  • Се препорачува за корисници на инвалидски колички;
  • Навлаката е од полиестер која се отстранува и може да се пере.

ФЗОМ Медицински индикации

Додатоци на инвалидски колички се препишуваат за посебни потреби на осигуреното лице како додатоци на инвалидската количка со соодветни индикации.

Препишува

Правото на додатоци за инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење на лекарската комисија на Фондот.

Shopping Cart