Антидекубитално перниче полнето со воздух или гел – Vicair Liberty

Шифра: 3216VMB Категорија: Ознака:

12.977,00 ден

3216 | Анти декубитус перниче полнето со воздух или гел

Партиципација: 0%

  • Liberty е пневматска перница наменета за лица кои поголемиот дел од времето го поминуваат седејќи;
  • Се препорачува за лица со посебни потреби во инвалидски колички, постари лица кои имаат проблеми со локомоторниот систем и лица кои имаат ризик за развој на декубитални рани;
  • Перничето има автоматски вентил без одржување, кој овозможува да се конфигурира формата според индивидуалните физички карактеристики на корисникот.

*Ве молиме имајте предвид дека сите комбинации на големини не се достапни веднаш.

Карактеристики

  • Висина на перчнчето 6 см.
  • Максимална тежина на корисник до 150 кг.
  • Без латекс.

ФЗОМ Медицински индикации

(G71;G71.0;G71.1;G71.2;G71.3;G71.8 и G71.9) примарни заболувања на мускулите
(G80;G80.00;G80.01;G80.02;G80.03;G80.09;G80.3;G80.4;G80.8 и G80.9) Церебрална парализа
(G82.0;G82.1 и G82.2) Параплегија
(G82.3;G82.4 и G82.5) Тетраплегија
Z89.5 Стекнат недостиг на нога до и под колено;
Z89.6  Стекнат недостиг на нога над колено;
Z89.7  Стекнат недостиг на двата долни екстремитети на било кое ниво освен прстите на нозете;
Z89.8  Стекнат недостиг на горни и долни екстремитети (на било кое ниво);
Z89.9  Стекнат недостиг на екстремитет (неозначено);

Препишува

Правото на додатоците за инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Антидекубитално перниче полнето со воздух или гел – Vicair Liberty”
Shopping Cart