Ортоза за корекција на варус или валгус на колено – Agilium Reactive

Шифра: 2206OBB Категории: , Ознака:

16.840,00 ден

 • Agilium Reactive e цврста ортоза за колено наменета за растеретување и стабилизација на коленото, посебно наменета за пациенти со varus или valgus на колено;
 • Пациентите со varus деформитет (нозе во форма на лак или ,,О“ нозе) најмногу страдаат од болка во внтрешноста на коленото, додека valgus деформитет (допирање на колената или „ X“ нозе) често доведува до симптоми во надворешната страна на коленото;
 • Со својот механизам за растеретување поставен блиску до зглобот, оваа ортоза овозможува ослободување на зглобот на коленото;
 • Принципот на олеснување на притисокот од 3 точки го држи зглобот во коректна позиција, спречувајќи ногата да се помрдне на страна: притисокот на болната страна на зглобот е намален;
 • Со секој чекор се зголемува мобилноста и активноста на пациентот;
 • Ортозата е изработена од лесна алуминиумска рамка, која овозможува удобно носење и под облека.
 • Меките делови на ортозата се изработени од нелизгачки материјал;
 • Поставувањето е олеснето со нумерираните ленти.

Големина

Медицински индикации

 • Varus на колено;
 • Valgus на колено;
 • Остеоартритис.

Напомена

 • Производот се прилагодува за сите големини.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Ортоза за корекција на варус или валгус на колено – Agilium Reactive”
Shopping Cart