• Колено

  Ортоза за корекција на варус или валгус на колено – Agilium Reactive

  16.840,00 ден
  • Agilium Reactive e цврста ортоза за колено наменета за растеретување и стабилизација на коленото, посебно наменета за пациенти со varus или valgus на колено;
  • Пациентите со varus деформитет (нозе во форма на лак или ,,О“ нозе) најмногу страдаат од болка во внтрешноста на коленото, додека valgus деформитет (допирање на колената или „ X“ нозе) често доведува до симптоми во надворешната страна на коленото;
  • Со својот механизам за растеретување поставен блиску до зглобот, оваа ортоза овозможува ослободување на зглобот на коленото;
  • Принципот на олеснување на притисокот од 3 точки го држи зглобот во коректна позиција, спречувајќи ногата да се помрдне на страна: притисокот на болната страна на зглобот е намален;
  • Со секој чекор се зголемува мобилноста и активноста на пациентот;
  • Ортозата е изработена од лесна алуминиумска рамка, која овозможува удобно носење и под облека.
  • Меките делови на ортозата се изработени од нелизгачки материјал;
  • Поставувањето е олеснето со нумерираните ленти.
  Одбери опции
 • Колено

  Динамична коленска ортоза – Genu Arexa

  16.650,00 ден
  • Операцијата е неизбежна при повреда на лигаментите на коленото, како што е кинење на преден вкрстен лигамент;
  • Ортозата Genu Arexa оптимално ја поддржува секоја фаза од процесот на лекување по операцијата како и при конзервативен третман без операција;
  • Овозможува рана мобилност по операција;
  • Изработена од лесна и издржлива алуминиумска легура, што ја прави безбедна за носење;
  • Оваа ортоза не само што ги спречува несаканите движења, туку ја враќа довербата и безбедноста во мобилноста;
  • Овозможува контролиран премин од првите чекори по операцијата до целосно оптоварување на коленото;
  • Ортозата може да се носи при спиење како и за време на вежби при физиотерапија;
  • Обезбедува странична и медијална стабилност на коленото;
  • Лекарите, терапевтите и пациентите ја прифатија Genu Arexa ортозата затоа што е едноставна за поставување, совршено се адаптира на ногата на корисникот и се прилагодува без користење на алат.
  Одбери опции
 • Колено

  Имобилизатор за колено со регулација – Телескопски (Редерсман)

  6.480,00 ден
  • Редерсман ортоза со странични зглобови кои обезбедуваат контрола на аголот на флексија и екстензија на коленото;
  • Обезбедува одлична поддршка по операција каде е потребно контролирано движење на зглобот на коленото;
  • Има телескопски механизам кој овозможува висината индивидуално да се прилагоди според корисникот;
  • Ортозата е изработена од сунѓер со дебелина од 6 мм ламинирана со материјал;
  • Ортозата има висока пропустливост на воздух, флексибилност и обезбедува висока компресија;
  • За поголема удобност обложена е со меки перничиња кои по потреба се вадат и перат.
  Додај во кошничка
 • Колено

  Имобилизатор за колено со регулатор (редерсман)

  5.750,00 ден
  • Редерсман ортоза која обезбедува контрола на аголот на флексија и екстензија на коленото благодарение на странично поставените зглобови;
  • Обезбедува одлична поддршка по операции каде е потребно контролирано движење на коленото;
  • Ортозата е изработена од сунѓер со дебелина од 6 мм ламинирана со материјал;
  • Ортозата има висока пропустливост на воздух, флексибилност и обезбедува висока компресија;
  • За поголема удобност обложена е со меки перничиња кои по потреба се вадат и перат.
  Додај во кошничка
 • Колено

  Имобилизатор за колено

  2.250,00 ден2.900,00 ден
  • Имобилизатор за колено кој е наменет за состојби каде е потребна целосна имобилизација на коленото;
  • Обезбедува имобилизација по операција на пателарен и латерален лигамент;
  • Странично по оската на коленото поставени се челични ленти кои обезбедуваат цврста имобилизација на коленото во нулта позиција;
  • Може да се користи и за поддршка и стабилизација при одење, во случаи на спастични долни екстремитети или парализа;
  • Ортозата е изработена од сунѓер со дебелина од 6 мм во внатрешноста ламинирана со фротир;
  • Има висока пропустливост на воздух, флексибилност и обезбедува висока компресија;
  • Степенот на компресија се прилагодува индивидуално со помош на лепливи ленти;
  • Ортозата е достапна во три должини од 45 см, 55см, 65 см и 75 см.
  Одбери опции
 • Детски ортози

  Имобилизатор за колено за деца

  2.030,00 ден
  • Детски имобилизатор за колено кој се користи во ситуации кои бараат стабилизација на коленото и целосна екстензија (исправена положба 180°);
  • Странично и на задната страна на имобилизаторот поставени се метални шини;
  • Обезбедува имобилизација по операција на лигаменти во коленото;
  • Може да се користи и за поддршка и позиционирање при одење во случаи на спастичен долен екстремитет и парализа;
  • Ортозата е изработена од сунѓер со дебелина од 6 мм ламинирана со материјал;
  • Ортозата има висока пропустливост на воздух, флексибилност и обезбедува висока компресија.
  Одбери опции
Shopping Cart