Динамична коленска ортоза – Genu Arexa

Шифра: 2206OBA Категории: , Ознака:

16.650,00 ден

Обично по повреда на лигаментите во коленото, како што е кинење на предниот вкрстен лигамент, операцијата е неизбежен зафат.
Genu Arexa оптимално ја поддржува секоја фаза од процесот на лекување по операцијата како и при конзервативен третман без операција. Оваа ортоза ги спречува несаканите движења и ја враќа вашата доверба и безбедноста во вашата мобилност.
Genu Arexa овозможува контролирана транзиција од првите чекори по операцијата до целосно оптоварување на коленото. Ортозата може да се носи и при спиење како и за време на вежби при физиотерапија.
Лекарите, терапевтите и пациентите ја прифатија Genu Arexa ортозата затоа што е едноставна за поставување, совршено се адаптира на ногата на корисникот и се прилагодува без користење на алат.

 

Медицински индикации

  • Руптура и реконструкција на преден и заден вкрстен лигамент
  • Коленска нестабилност
  • Лигаментарни повреди
  • Ограничување на движењето после операција на менискус
  • Остеоартритис на колено
  • Реуматоиден Артритис

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Динамична коленска ортоза – Genu Arexa”
Shopping Cart