Кожни влошки со гумено супинационо перниче за рамни стапала

750,00 ден

  • Ортопедски влошки изработени од кожа;
  • Наменети за најчестиот деформитет на стапалото, паднат надолжен свод (спуштен табан).
  • Во влошката е вградено супинационо перниче кое го враќа сводот во анатомска положба со што ја подобрува статиката на стоењето и го распоредува оптоварувањето на стапалата, колената и ‘рбетниот столб.
  • Ја намалува болката во нозете и притисокот врз зглобовите;

Медицински индикации

  • Pes planus (раамно стапало).

Напомена

  • Заради навикнување на влошките и носење на истите се почнува со еден час дневно носење и со зголемување на интервалот на носење за по еден час за секој нареден ден.
  • Се перат во благ раствор од детергент.
  • Не смее да се сушат на извор на топлина.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Кожни влошки со гумено супинационо перниче за рамни стапала”
Shopping Cart