• 'Рбет

  Минерва корсет – Tранспортна

  4.300,00 ден
  • Минерва корсетот спречува флексија, екстензија и ротација на вратен и граден дел на`рбетен столб;
  • Прави имобилизација на главата во одредена исправена положба, како и имобилизација и во лежечка положба;
  • Растеретувањето и фиксирањето е преку долниот дел од вилицата и задниот дел од главата;
  • Изработен е од пластика обложена со полиетиленска пена што го прави пријатен за носење;
  • Составен е од два дела кои меѓу себе се поврзани со лепливи ленти.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Минерва корсет

  4.790,00 ден
  • Минерва корсетот спречува флексија, екстензија и ротација на вратен и граден дел на ‘рбетен столб;
  • Прави имобилизација на главата во одредена исправена положба, како и имобилизација и во лежечка положба;
  • Растеретувањето и фиксирањето е преку долниот дел од вилицата и задниот дел од главата;
  • Изработен е од пластика обложена со полиетиленска пена што го прави пријатен за носење;
  • Составен е од два дела кои меѓу себе се поврзани со лепливи траки.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Милвоки мидер

  • Милвоки корсетот (Цервико-торако-лумбо-сакрална ортоза или CTLSO), е активна корективна спинална ортоза за ‘рбет која обично се користи во третманот на ‘рбетни искривувања кај деца;
  • Ортозата најчесто се препишува за деца со постурално нарушување, кои не завршиле со својот раст или кои се во период на брз раст;
  • Не се користи за возрасни или адолесценти кои веќе го завршиле растот, бидејќи нема да има ефект;
  • Поради ефикасноста и релативната прифатливост на денешните помодерни ортози, денес Милвоки ортозата се користи поретко;
  • Сепак, сè уште се препорачува за третман на деформитети повисоко во торакалниот или цервикалниот ‘рбет;
  • Ортозата се изработува по индивидуална мерка на корисникот;
  • Се состои од прстен околу вратот со налегнување под вилицата и две окципитални влошки на задниот дел од главата за да се избегне висок притисок во пределот на вратот, пластичен карличен појас, алуминиумски шини напред и назад и кожни торакални перничиња;
  • За постигнување на ефект при лекувањето се препорачува да се носи 23 часa на ден;
  • Неопходна е редовна контрола од лекар.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен ТИП ТЛСО

  9.056,00 ден

  2506 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен ТИП ТЛСО

  • Овој корсет за кифоза или сколиоза овозможува поддршка и растеретување на тораколумбалниот дел на ‘рбетниот столб и ја намалува болката;
  • Изработен е од термопластика обложен со антиалергиски материјал и траки за прицврстување и индивидуално прилагодување;
  • Може термички да се обликува и да се прилагоди спрема индивидуалните потреби.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен ТИП ТЛСО

  9.056,00 ден

  2506 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен ТИП ТЛСО

  • Корсетот тип ТЛСО прави растеретување и стабилизација во торакален и лумбален дел на ‘рбетениот столб кај компресивни скршеници;
  • Со алуминиумската конструкција ја ограничува латералната флексија;
  • Изработен е од алуминиум обложен со мек и пријатен материјал.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ТЛСО

  2506 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ТЛСО

  • Корсетот тип ТЛСО се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.
  • ТЛСО е грбна ортоза за корекција на деформитети и е изработена од термопластичен материјал.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ШЕНО

  2505 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ШЕНО

  • Корсетот тип ШЕНО се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.
  • Шено е грбна ортоза за корекција на деформитети и е изработена од термопластичен материјал.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ЦБВ

  2504 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ЦБВ

  • Грбна ортоза за корекција на деформитети, изработена од термопластичен материјал.
  • ЦБВ корсетот се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.
  Додај во кошничка
Shopping Cart