Корсет за кифоза или сколиоза пластичен ТИП ТЛСО

9.056,00 ден

2506 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен ТИП ТЛСО

  • Овој корсет за кифоза или сколиоза овозможува поддршка и растеретување на тораколумбалниот дел на ‘рбетниот столб и ја намалува болката;
  • Изработен е од термопластика обложен со антиалергиски материјал и траки за прицврстување и индивидуално прилагодување;
  • Може термички да се обликува и да се прилагоди спрема индивидуалните потреби.

ФЗОМ Медицински индикации

G80.0 Спастична церебрална парализа;
G80.3 Дискинетична церебрална парализа;
G80.9 Инфантилна церебрална парализа, неозначено;
M40(M40.0-M40.5) Кифоза и лордоза;
M41(M41.0-M41.9) Сколиоза;
М43.1 Спондилолистеза;
М49.5 Колабиран пршлен – метастатска фрактура на пршлен (C79.5+);
Q67.5 Конгенитална деформација на рбет;
Q76.3 Конгенитална сколиоза поради конгенитална коскена малформација;
S22.0 Фрактура на торакален пршлен;
S22.1 Мултипли фрактури на торакалниот рбет;
S23(S23.0-S23.5) Дислокација, шинување и истегнување на зглобовите и
лигаментите на тораксот;
S32(S32.0-S32.8) Фрактура на лумбалниот рбет и карлицата;
T91.1 Секвели од фрактура на рбетот;
M43.1 Спондилолистеза;
Во лекување на кифози и сколиози во торако лумбо сакрален дел на ‘рбетник.

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Корсет за кифоза или сколиоза пластичен ТИП ТЛСО”
Shopping Cart