Активна ортоза со алуминиумски шини – Genu Direxa

Шифра: 2201OBC Категории: , Ознака:

5.528,00 ден

 • Genu Direxa помага во стабилизацијата на зглобот на коленото, ја намалува болката и повторно ја враќа нормалната функција на зглобот;
 • Правилно дозираната компресија при носењето на ортозата ја подобрува сензомоторната функција со што се чувствувате побезбедно;
 • Изработена од иновативен материјал TriTech кој е мек и пријатен особено за чувствителните регии на зглобот на коленото;
 • Помага во намалување на отокот и хематомите
 • Ја ублажува болката во коленото;
 • Има две еластични ленти со кои се прилагодува степенот на затегнатост и спречуваат лизгање и поместување на ортозата.

Големина

Медицински индикации

 • Пострауматска и постоперативна нестабилност и/ или чувство на нестабилност;
 • Остеоартритис на коленото со почетна до умерена дегенеративна нестабилност на лигаментите и/или мало до умерено чувство на нестабилност;
 • Ревматоиден артритис;
 • Синдром на пателофеморална болка (на пр. хондромалација на патела).

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Активна ортоза со алуминиумски шини – Genu Direxa”
Shopping Cart