Електромоторна инвалидска количка Wingus – Ottobock

Wingus е моќна електромоторна инвалидска количка за седење и погон на задните тркала што ја прави подеднакво погодна како за внатрешна така и за надворешна употреба.
Овој компактен, управувачки модел се одликува со иновативна, конзолна рамка која нуди високо ниво на удовност при возењето.
Wingus комбинира сигурна функционалност со привлечен, минималистички дизајн.

 • Батерија и мотор кои ви овозможуваат да поминете приближно 25 километри растојание со едно полнење.
 • Имајќи прилаглодлива длабочина на седиштето, гарантира дека минималистичкиот дизајн на електрилната количка може да се прилагоди според вашите спецификации.
 • Прилагодливоста на височината на подножјето овозможува голема удобност на оваа инвалидска количка. Со дополнителен појас за позиционирање за да ги држите стапалата на место.Електрични инвалидски колички Wingus не можете а да не ги забележите. Тие се развиени за отворени и затворени простори. Станува збор за електрични инвалидски колички со погон на задните тркала кои имаат атрактивен, минималистички дизајн. Иновативната заоблена рамка нуди високо ниво на удобност, дури и при возење на нерамен терен. Лесни се за употреба, лесни за одржување и исклучително удобни. Wingus се идеална инвалидска количка за почетници, со минималистички дизајн и докажан квалитет Ottobock.
  Благодарение на уникатниот дизајн на рамката, Wingus не само што има импресивен и иновативен изглед, туку на корисниците им нуди и многу мазно и удобно возење. Рамката е исклучително робусна – како што е потврдено со долгорочно тестирање.

Карактеристики

 • Носивост 120 kg;
 • Тежина на количката 57 kg;
 • Должина 1,050 mm
 • Ширина 585 mm
 • Ширина на седиштето 400-460 mm;
 • Длабочина на седиштето 380-480 mm;
 • Висина на седиштето 500 mm
 • Опсег 25 km;
 • Совладување угорнина до 12 %

Медицински индикации

G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;
G20-G26 Екстрапирамидални заболувања и заболувања на движењето;
G30-G32 Други дегенеративни болести на нервниот систем;
G35-G37 Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;
G60-G64 Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;
G71-G72 Болести на мионевралната спојака на мускул;
G80.0 Спастична церебрална парализа;
G80.2 Спастична хемиплегична церебрална парализа;
G80.3 Дискинетична церебрална парализа;
G80.9 Инфантилна церебрална парализа, неозначено;
G81(G81.0-G81.9) Хемиплегија;
G82(G82.0-G82.5) Параплегија и тетралегија;
I69(I69.0-I69.8) Секвели од цереброваскуларна болест;
Z89(Z89.5-Z89.8) Стекнат недостиг на долен екстремитет;
Z96.6 Присуство на ортопедски зглобни имплантанти на нога;
T93.2; T93.6; T93.9 Секвели од повреди на долен екстремитет;
T95.3 и T95.9 Секвели од изгореници, корозии и смрзнатини;
M05; M06; M07; M08; M10 Воспалителни полиартропатии;
M15.9 Полиартроза, неозначено;
M30-M36 Системски заболувања на сврзното ткиво;
B91 Секвели од полиомиелит.

Дополнителни информации

Индикации исти како кај Инвалидска собна количка-стандард, со потежок степен на телесен хендикеп, за осигурени лица што се на школување и во работен однос. Индикационо подрачје – кај лица со највисок степен на онеспособеност на локомоторниот систем, кога поради парализа или деформитет на раката и ногата неможат активно да движат количка на рачен погон, но со движење на прстите или главата може да управува со електромоторна количка.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Електромоторна инвалидска количка Wingus – Ottobock”
Shopping Cart