• Електромоторен приклучок

  Електромоторен додаток за инвалидска количка – Wisking

  86.380,00 ден

  Шифра: 3230WIA 

  WISKING Q1 е електромоторен погон за склоплива инвалидска количка или инвалидска количка со крут рам.  Рачно управуваната инвалидска количка ќе биде и електромоторна количка. Брзото поставување и демонтирање и неговата едноставна употреба овозможува голема поголема практичност и леснотија во секојдневниот живот.

  Едноставна и брза монтажа и демонтажа и голема стабилност при возење на рамни површини.

  Додај во кошничка
 • Колички

  Стандардна лесна инвалидска количка Eclips X2

  30.119,00 ден

  3109 | Лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Изработена од алуминиум со темен рам и гуми, кои и даваат модерен и современ изглед;
  • Тркалата се подесуваат со цел да се прилагоди центарот за гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се добива поголема стабилност или мобилност;
  • Наслонот се склопува, со што зазема помалку место при транспорт;
  • Кочници за помошникот: важна функција која дава сигурност, при туркање на количката низ стрмни површини;
  • Ротирачки потпирачи за нозе, кои се подесуваат по висина и се отстрануваат;
  • Задните тркала лесно се демонтираат без алат;
  • Може да се промени висината на седење според потребите на корисникот;
  • Балансер против превртување;
  • Седиштето и наслонот се изработени од материјал AirFlow кој овозможува воздухот слободно да циркулира.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Стандардна лесна инвалидска количка – START M2S

  30.119,00 ден

  3109 | Стандардна лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива лесна количка која може да се изработи индивидуално според потребите на корисникот;
  • Изработена од алуминиумски рам;
  • Висината на потпирачите за раце и длабочината на седиштето може да се подесуваат рачно и без алат;
  • Можност за поставување на тркалото на три различни позиции, за да се прилагоди центарот на гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се одбива поголема стабилност или подвижност;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина, ротираат и се отстрануваат;
  • Задните тркала се демонтираат лесно без алат;
  • Може да се подеси затегнатоста на наслонот;
  • Лесна за транспорт;
  • Балансер против превртување;
  • Количката може индивидуално да се догради и со:
   Потпирачи за лица со пократки долни екстремитети;
   Потпирачи кои се подигнуваат според висината на нозете.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Стандардна лесна инвалидска количка – D200

  30.119,00 ден

  3109 | Стандардна лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива мултифункционална количка, изработена од алуминиум со голем број на можности за прилагодување според потребите на корисникот;
  • Потпирачите за раце се прилагодуваат по висина и длабочина и се отстрануваат;
  • Се подесува аголот и висината на потпирачите за нозе, со можност за отстранување на истите;
  • Задните тркала лесно се отстрануваат без алат;
  • Висината на седење се прилагодува во три позиции;
  • Има балансер прoтив превртување.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Лесна инвалидска количка – V200

  30.119,00 ден

  3109 | Стандардна лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива лесна инвалидска количка со можност за персонализација според потребите на корисникот;
  • Изработена од алуминиум;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина, ротираат и отстрануваат;
  • Задните тркала се отстрануваат лесно без алат;
  • Алуминиумски кочници;
  • Длабочината на седиштето се подесува во две позиции;
  • Висината на седиштето се подесува во четири позиции;
  • Аголот на седиштето се подесува во пет позиции;
  • Висината и длабочината на потпирачите за раце се подесуваат во три позиции;
  • Балансер против превртување.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Лесна инвалидска количка – V300

  30.119,00 ден

  3109 | Стандардна лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива количка за трајно користење со можност за индивидуално подесување;
  • Изработена од алуминиум;
  • Има ротирачки потпирачи за нозе, кои се подесуваат по висина и се отстрануваат;
  • Потпирачите за раце се подесуваат во висина, длабочина и се отстрануваат;
  • Вграден џеб за мобилен телефон под седиштето;
  • Можност за поставување на тркалото на три различни позиции, за да се прилагоди центарот на гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се одбива поголема стабилност или подвижност;
  • Задните тркала лесно се демонтираат без алат;
  • Балансер против превртување.
  Додај во кошничка
 • Лесни колички

  Стандардна лесна инвалидскa количка – V200 Go

  33.720,00 ден

  3109 | На товар на ФЗОМ со доплата.

  Партиципација: 0%
  Доплата: 3.601 ден.

  • Склоплива количка изработена од алуминиум, која нуди дел од карактеристиките на активните колички;
  • Странични заштитни панели кои се подесуваат по висина, што го олеснува седнувањето во количката;
  • Потпирачот за грб се навалува со што транспортот на количката едноставен и лесен;
  • Седиштето се подесува по висина и агол;
  • Тркалото се поставува во различни позиции, за да се прилагоди центарот на гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се одбива поголема стабилност или подвижност;
  • Голем избор на дополнителна опрема;
  • Ротирачки потпирачи за нозе, со можност за отстранување на истите;
  • Задните тркала лесно се демонтираат;
  • Алуминиумски кочници;
  • Балансер против превртување.

   

  Додај во кошничка
 • Колички

  Инвалидска количка за церебрална парализа – 3106DAB

  34.347,00 ден

  3106 | Инвалидска количка за церебрална парализа

  3106DAB е инвалидска количка за лица со церебрална парализа.

  3106DAB може целосно индивидуално да се прилагоди. Едноставна е за користење. Кога со експерт ќе се дефинира потребната положба на седење, со неколку едноставни потези се подесува седиштето и ремените.
  Количката има алуминиумски рам, можност за наклонување на седиштето (тилт), преклопни потпирачи за нозе, демонтажни потпирачи за раце, подесливи потпирачи за тело, градни појаси, абдукционен клин и подеслив потпирач за главата. Количката има и рачни кочници за придружникот.

  Додај во кошничка
Shopping Cart