Електромоторна инвалидска количка Vermeiren – Forest3

180.650,00 ден

Vermeiren – Forest3  е електромоторна инвалидска количка за користење надвор и во затворен простор.

Издржливост, удобност и прилагодливост се клучните карактеристики на Forest3. Има осовина за стабилизација која ги одржува сите 4 тркала во контакт со тлото, а со тоа тркалата го пратат теренот по кој се движат и количката има поголема стабилност лесно ги совладува нерамнините. Растојанието (клиренс) до тлото е 75 mm.

Карактеристики

  • Носивост 130 kg;
  • Тежина на количката 139 kg;
  • Ширина на седиштето 400/ 450/500 mm;
  • Длабочина на седиштето 420-520 mm;
  • Ширина 600 mm;
  • Должина (со поптирачот за нозе): 1185/1205/1224 mm;
  • Брзина 6/10/14 km/h;
  • Опсег 37/42/50 km;
  • Совладување угорнина до 10/17 %;
  • Батерии 2х12V 80 Ah.

Медицински индикации

G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;
G20-G26 Екстрапирамидални заболувања и заболувања на движењето;
G30-G32 Други дегенеративни болести на нервниот систем;
G35-G37 Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;
G60-G64 Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;
G71-G72 Болести на мионевралната спојака на мускул;
G80.0 Спастична церебрална парализа;
G80.2 Спастична хемиплегична церебрална парализа;
G80.3 Дискинетична церебрална парализа;
G80.9 Инфантилна церебрална парализа, неозначено;
G81(G81.0-G81.9) Хемиплегија;
G82(G82.0-G82.5) Параплегија и тетралегија;
I69(I69.0-I69.8) Секвели од цереброваскуларна болест;
Z89(Z89.5-Z89.8) Стекнат недостиг на долен екстремитет;
Z96.6 Присуство на ортопедски зглобни имплантанти на нога;
T93.2; T93.6; T93.9 Секвели од повреди на долен екстремитет;
T95.3 и T95.9 Секвели од изгореници, корозии и смрзнатини;
M05; M06; M07; M08; M10 Воспалителни полиартропатии;
M15.9 Полиартроза, неозначено;
M30-M36 Системски заболувања на сврзното ткиво;
B91 Секвели од полиомиелит.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Електромоторна инвалидска количка Vermeiren – Forest3”
Shopping Cart