Динамична одалка KidWalk – Ottobock

KidWalk,  динамичното помагало за одење им овозможува на децата со тешка попреченост да го негуваат истражувачкиот дух, да си играат со останатите деца и самостојно да се движат без помош. Покрај стабилизирањето на карлицата и торзото, Kidwalk овозможува речиси природен шаблон на чекорење – во исто ниво на погледот како и останатите деца.

Опис

  • Целото тело на одалката се движи на уникатен и динамичен начин
  • Може брѕо да се прилагоди на детето без никакви дополнителни алатки
  • Исклучително мал радиус на вртење и многу висок степен на мобилност за детето
  • Брзо се влегува благодарение на преклопувачките потпори
  • Големите задни тркала го олеснуваат надминувањето на малите пречки
  • Лесно се расклопуваат за транспорт

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Динамична одалка KidWalk – Ottobock”
Shopping Cart