Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

Шифра: 2401MOB Категории: , Ознака:

7.919,00 ден

2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

Партиципација: 10%

  • Надлакотен корективен апарат изработен од пластика со интегрирани ленти кои овозможуваат бандажа на целата рака;
  • Се препорачува при скршеници, контрактура на зглоб, луксации како и за постоперативна стабилизација и имобилизација;
  • Лесно се постигнува контролирана имобилизација на зглобот на лактот во потребниот степен и претставува идеална алтернатива за конзервативниот гипс;
  • Едноставно е подесува и има удобни меки потпори на лежиштето на раката.

ФЗОМ медицински индикации

G54.0 Заболувања на брахијалниот плексус;
G82.1 Спастична параплегија;
M19.1 Посттрауматска артроза на други зглобови;
М19.2 Друга секундарна артроза;
M21.2 Флексиона деформација;
M24.5 Контрактура на зглоб;
M62.4 Контрактура на мускул;
M75.0 Атхезивен капсулит на рамо;
S52.0 Фрактура на горен крај на улна;
S53.1 Дислокација на други и неозначени делови на лакот;
T92.1 Секвели од фрактура на рака;
T92.5 Секвели од повреда на мускул и тетива на горен екстремитет;
Конзервативно или оперативно лечење на лезија на нерв или тетива.

Големина

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб”
Shopping Cart