• Лакт

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  7.919,00 ден

  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  Партиципација: 10%

  • Корективниот апарат се користи при конзервативен третман кај дислокации на зглобот на лактот во процесот на рехабилитација, при контрактури, третман на скршеници на латералниот или медијалниот епикондил, постоперативна имобилизација;
  • Овозможува контролирано движење во зглобот на лактот со помош на степенест регулатор.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Пасивна надлакотна ортоза од пластична маса

  2402 | Пасивна надлакотна ортоза од пластична маса

  Партиципација: 10%

  • Индивидуална ортоза која се користи за стабилизација и заштита на зглобот на рамото при дислокации на рамото, фиксации после операција и третман со гипс кај фрактури на горниот дел на хумерусот;
  • Ортозата е изработена од термопластичен материјали со дебелина зависно од потребата на пациентот;
  • Обликот и димензиите се изработуваат по индивидуален отисок на пациентот, со што се овозможува дозиран притисок точно во регијата каде што е потребно за попрецизно фиксирање во споредба на сериските ортози од овој тип.
  Додај во кошничка
 • Надлакотни ортози

  Пасивна надлакотна ортоза од пластична маса

  6.229,00 ден

  2402 | Пасивна надлакотна ортоза од пластична маса

  Партиципација: 10%

  • Ортоза од пластична маса, се препорачува при скршеници и повреди на надлактица и рамо;
  • Изработена е од пластична маса за цврста потпора и мек внатрешен дел за поголема удобност;
  • Прави фиксација и имобилизација на надлактицата при што ја намалува болката.

   

  Додај во кошничка
 • Лакт

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  7.919,00 ден

  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  Партиципација: 10%

  • Надлакотен корективен апарат изработен од пластика со интегрирани ленти кои овозможуваат бандажа на целата рака;
  • Се препорачува при скршеници, контрактура на зглоб, луксации како и за постоперативна стабилизација и имобилизација;
  • Лесно се постигнува контролирана имобилизација на зглобот на лактот во потребниот степен и претставува идеална алтернатива за конзервативниот гипс;
  • Едноставно е подесува и има удобни меки потпори на лежиштето на раката.
  Одбери опции
 • Лакт

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  7.919,00 ден
  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб


  Партиципација:
  10%

  Надлакотниот корективен апарат овозможува контролирана мобилизација во лакотниот зглоб. Се препорачува при скршеници, контрактура на зглоб, луксации како и за постоперативна стабилизација и имобилизација. Лесно постигнува контролирана мобилизација во лакотниот зглоб на потребниот степен.

  * Се прилагодува на сите големини и страни (лева/десна).

   
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб (Редерсман)
  Оваа индивидуална надлакотна ортоза со механизам во лакотниот зглоб овозможува контролирана мобилизација на лакотниот зглоб и решавање на контрактури. Можни се две изведби. Разликата е во механизмот во зглобот каде зголемувањето на аголот на екстензија на лактот може да биде степенесто во чекори, кога со секој чекор на поместување добиваме 10 степени на агол на екстензија или континуирано кога регулирањето на овој агол е со навојно вретено.
  Изработена е од термопластичен материјал со лепливи ленти по индивидуална мерка на пациентот.

  Додај во кошничка
Shopping Cart