• Индивидуални производи

  UCBL влошки

  1.955,00 ден
  • Цврста, ортопедска влошка дизајнирана за третман на деформитети на стапалото;
  • Влошката целосно ја опфаќа петата и има поддршка на сводот на стапалото;
  • Обезбедува рамномерна распределба на оптоварувањето со примена на сила за враќање од три различни точки;
  • Ако се користи од рана возраст, шансите за успешен третман се поголеми;
  • Површината е обложена со антибактериска ткаенина која спречува потење и создавање на непријатни мириси
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  UCBL влошки за деца

  1.955,00 ден
  • Цврста, ортопедска влошка дизајнирана за третман на деформитети на стапалото кај децата;
  • Влошката целосно ја опфаќа петата и има поддршка на сводот на стапалото;
  • Обезбедува рамномерна распределба на оптоварувањето со примена на сила за враќање од три различни точки;
  • Ако се користи од рана возраст, шансите за успешен третман се поголеми;
  • Површината е обложена со антибактериска ткаенина која спречува потење и создавање на непријатни мириси.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Влошка за повишување на пета

  600,00 ден
  • Анатомски дизајнирана влошка наменета за состојби каде има нееднаква должина на екстремитети;
  • Има две повишувања од 7,5 mm, едно повишување од 15 mm кои лесно се спојуваат и ја зголемуваат висината до 30 mm.
  • Површината е обложена со специјална ткаенина која спречува потење и создавање непријатни мириси;
  • Доколку се користат како пар, може да помогне и за повишување на двете пети;

  Цената е за едно парче

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Влошки за дијабетично стапало

  1.055,00 ден
  • Ортопедска влошка специјално дизајнирана за лица со дијабетес, која го заштитува стапалото од триење;
  • Изработена е од мемори пена и обезбедува рамномерна распределба на тежината;
  • Површината е обложена со специјална антибактериска ткаенина која го минимизира триењето со стапалото со цел да се превенира создавање на дијабетични рани;
  • Влошката ги апсорбира ударите при одење и обезбедува удобност;
  • Благодарение на неговиот ергономски дизајн, лесно може да се користи со чевли.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Влошки за рамно стапало

  1.495,00 ден
  • Ортопедска влошка специјално дизајнирана за третман на Pes Planus (рамно стапало);
  • Има поддршка на надолжниот лак;
  • Благодарение на специјалните потпори во метатарзалниот дел ја зголемува реактивната сила и помага при правилно одење;
  • Во пределот на петата има мемори пена која го намалува притисокот во овој дел;
  • Површината е обложена со антибактериска ткаенина која спречува потење и создавање на непријатни мириси.

   

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Влошки со внатрешно и надворешно повишување

  1.215,00 ден
  • Влошка за третман на Calcaneovarus и Calcaneovalgus;
  • Изработена од гел и едната страна е повисока од другата;
  • Според причината за третман, повишувањето може да се користи со вртење на влошката навнатре или нанадвор;
  • Површината е обложена со антибактериска ткаенина која спречува потење и создавање на непријатни мириси.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Влошки со внатрешно повишувањe

  1.370,00 ден
  • Ортопедска влошка изработена од гел со медијално повишување (внатрешниот дел на влошката е повисок од надворешниот дел);
  • Има гел поддршката во метатарзалниот дел и палецот што обезбедува природно одење;
  • Термопластичниот материјал во логитудиналниот лак и делот на петата го држи стапалото стабилно во правилна положба;
  • Површината е обложена со антибактериска ткаенина која спречува потење и создавање на непријатни мириси;

  Во делот на петата има гел кој го намалува оптоварувањето и пристисокот врз петата.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Влошки со надворешно повишување

  1.370,00 ден
  • Изработена од гел со латерално повишување (надворешниот дел на влошката е повисок од внатрешниот дел);
  • Има гел поддршката во метатарзалниот дел и палецот што обезбедува природно одење;
  • Термопластичниот материјал во надолжниот лак и делот на петата го држи стапалото стабилно во правилна положба;
  • Површината е обложена со антибактериска ткаенина која спречува потење и создавање на непријатни мириси;

  Во делот на петата има гел кој го намалува оптоварувањето и пристисокот врз петата

  Додај во кошничка
Shopping Cart