• Подлакотни ортози

  Стегач за рачен зглоб

  311,00 ден
  • Стегачот за рачен зглоб има компресијата што помага во намалување на болките;
  • Изработен е од неопрен, не ја намалува подвижноста на зглобот.;
  • Овозможува удобна заштита на рачниот зглоб, погоден e при спортување или при поголеми оптеретувања на зглобот.

   

  Додај во кошничка
 • Ортози за горни екстремитети

  Ортоза за фиксација на зглоб на дланка

  400,00 ден
  • Неопренска ортоза за рачен зглоб, која обезбедува заштита и поддршка на истиот;
  • Погоден за спортисти и при болка во зглобот;
  • Не го ограничува движењето;
  • Се фиксира со леплива трака;
  • Одговара на сите големини (една големина).
  Додај во кошничка
 • Подлакотни ортози

  Ортоза за рачен зглоб

  500,00 ден
  • Ортозата за рачен зглоб со интегрирана анатомски обликувана алуминиумска шина која овозможува ограничување на движењето во зглобот и имобилизација кај болни состојби на рачниот зглоб;
  • Индициран е во случаи кај карпал тунел синдром, тендинитис и теносиновитис и ревматоиден артритис;
  • Има дополнителна лента за подобра фиксација и прицврстување.
  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Ортоза за рачен зглоб

  845,00 ден
  • Ортоза за рaчен зглоб со анатомски обликувана алуминиумска шина која овозможува ограничување на движењето во зглобот и имобилизација кај болни состојби на рачниот зглоб;
  • Се препорачува да се користи во случаи кај карпал тунел синдром, тендинитис, теносиновитис и ревматоиден артритис;
  • Има дополнителна леплива лента за подобра фиксација на ортозата.
  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Стегач за рачен зглоб – Manu Sensa

  2.545,00 ден
  • Стегач за рачен зглоб Manu Sensa-Ottoboc, изработен од тридимензионална еластична ткаенина која се обликува на природните контури на раката и прави микромасажа околу зглобот;
  • Има анатомски обликувана пластична лента, која ја дава поддршка на палецот и рачниот зглоб;
  • Ја држи раката во идеална положба;
  • Во зависност од потребите, лентата може да се отстрани;
  • Ја ублажува болката;
  • Материјалот има сребрени јони кои се антибактериски и спречува создавање на непријатни мириси и е пријатен за кожата;
  • Ја насочува влагата кон надвор, и кожата е секогаш сува.
  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Ортоза за фиксација на палец

  450,00 ден
  • Ортозата за фиксација на палец, со анатомски поставена алуминиумска шина, која овозможува поддршка и стабилизација на зглобот со што се намалува и болката;
  • Се препорачува кај воспаленија на лигаментите на палецот, истегнувања и повреди.
  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Ортоза за стабилизација на палец – Diagonal Comfort

  1.191,00 ден
  • Обезбедува лесна фиксација на зглобот на палецот и на карпометакарпалните зглобови;
  • Има шина која обезбедува латерална стабилност на метакарпофаленгеалниот зглоб;
  • Помага во намалување на воспалението и побрзо заздравување;
  • Ја намалува и елиминира болката;
  • Степенот на затегнатост се прилагодува со велкро ленти;
  • Еластичниот материјал прави лесна компресија и дава поддршка;
  • Не го попречува движењето на прстите.
  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Пластична ортоза за палец

  1.426,00 ден
  • Пластичната ортоза за палец овозможува стабилизација на палецот и неговиот зглоб, висок степен на стабилност со помош на анатомски обликувана пластика обложена со мек материјал за поголема удобност;
  • Подвижноста на останатите прсти е сочувана, лесно се фиксира и поставува со помош на леплива трака на рачниот зглоб.
  Одбери опции
Shopping Cart