Ортоза за стабилизација на палец – Diagonal Comfort

Шифра: 2406OBA Категории: , Ознака:

1.191,00 ден

 • Обезбедува лесна фиксација на зглобот на палецот и на карпометакарпалните зглобови;
 • Има шина која обезбедува латерална стабилност на метакарпофаленгеалниот зглоб;
 • Помага во намалување на воспалението и побрзо заздравување;
 • Ја намалува и елиминира болката;
 • Степенот на затегнатост се прилагодува со велкро ленти;
 • Еластичниот материјал прави лесна компресија и дава поддршка;
 • Не го попречува движењето на прстите.

Големина

Медицински индикации

 • Иритации во карпометакарпалните зглобoви;
 • Карпал тунел;
 • Иритација во метакарпофалангеалниот зглобови;
 • Шинувањe;
 • Тендонитис;
 • Ревматоиден артритис;
 • Сублукација/ дислокацијач
 • Остеоартритис на базата на палец.

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Ортоза за стабилизација на палец – Diagonal Comfort”
Shopping Cart