Стегач за рачен зглоб – Manu Sensa

Шифра: 2406OBB Категории: , Ознака:

2.545,00 ден

 • Стегач за рачен зглоб Manu Sensa-Ottoboc, изработен од тридимензионална еластична ткаенина која се обликува на природните контури на раката и прави микромасажа околу зглобот;
 • Има анатомски обликувана пластична лента, која ја дава поддршка на палецот и рачниот зглоб;
 • Ја држи раката во идеална положба;
 • Во зависност од потребите, лентата може да се отстрани;
 • Ја ублажува болката;
 • Материјалот има сребрени јони кои се антибактериски и спречува создавање на непријатни мириси и е пријатен за кожата;
 • Ја насочува влагата кон надвор, и кожата е секогаш сува.

Големина

Медицински индикации

 • Намалува иритации во карпометакарпалните зглобови и метакарпофалангеалниот зглоб на палец
 • Тендовагинитис
 • Тендомиопатија
 • Зглобни изливи
 • Реуматоиден артритис
 • Карпал тунел синдром
 • Дегенеративни промени
 • Чуство на нестабилност

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Стегач за рачен зглоб – Manu Sensa”
Shopping Cart