Рака

 • Индивидуални производи

  Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса

  2403 | Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса
  Пасивната подлакотна ортоза е изработена од полиетилен и ги опфаќа подлактицата и дланката. Предноста на индивидуалната ортоза е во тоа што се изработува по индивидуален отисок на пациентот и се обликува според неговите потреби. Опфатот на шаката и прстите , позицијата на зглобот за шаката, притисокот и поддршка на одредени мускули, ограничувањата на движењата, дебелината на материјалот и поставеноста на лепливите ленти е индивидуализирано според индикациите и потребите на корисникот.

  Овие ортози се соодветни за лица со: Остеоартритис, Карпал тунел и при флакцидно паѓање на шаката. Изработена е од полиетилен. Лепливите ленти овозможуваат лесно поставување и вадење на ортозата заради одмор и одржување на хигиена.

  Додај во кошничка
 • Подлакотни ортози

  Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса

  4.253,00 ден

  2403 | Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса

  Оваа пасивна подлакотна ортоза oвозможува имобилизација на рачниот зглоб и превенира улнарна и радијална ротација и несакани движења. Изработена е од пластика  со мек внатрешен дел и дополнителни траки за индивидуално прилагодување како и поголема стабилност. Овозможува релаксирачка позиција на рачниот зглоб во дорзифлексија под агол од 30 степени.

   

  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса со прсти

  4.253,00 ден

  2403 | Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса

  Оваа пасивна подлакотна ортоза oвозможува имобилизација на рачниот зглоб и превенира улнарна и радијална ротација и несакани движења. Изработена е од пластика  со мек внатрешен дел и дополнителни траки за индивидуално прилагодување како и поголема стабилност. Овозможува релаксирачка позиција на рачниот зглоб во дорзифлексија под агол од 30 степени.

  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Стегач за рачен зглоб – Manu Sensa

  2.545,00 ден

  Во случај на повреда на зглобот на шаката потребно е лечењето да се потпомогне со стегач за зглобот.
  Manu Sensa – Ottobock  ви овозможува да ги обавувате секојдневните активности  со повеќе самодоверба  и безбедно. Благо го потпомага процесот на лекување и помага да се намали болката.
  Поддршката на зглобот е анатомски обликувана . Интегрираната пластична шина може да биде поставена или извадена од ортозата зависно од  ограничувањето на движење во зглобот што ни е потребно за лекување.

  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Ортоза за рачен зглоб

  845,00 ден


  Со помош на интегрираната анатомски обликувана алуминиумска шина оваа ортоза за рачен зглоб овозможува ограничување на движењето во зглобот и имобилизација кај болни состојби на рачниот зглоб. Индициран е во случаи кај карпал тунел синдром, тендинитис и теносиновитис и реуматоиден артрит. Прави подобра фиксација со дополнителната лента за прицврстување.

  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Неопренска ортоза за рачен зглоб

  845,00 ден


  Компресијата што ја прави оваа неопренска ортоза за рачен зглоб помага во намалување на болките. Изработен е од неопрен, не ја намалува подвижноста на зглобот. Овозможува удобна заштита на рачниот зглоб, погоден e при спортување или при поголеми оптеретувања на зглобот.

  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Ортоза за рачен зглоб

  500,00 ден

  Ортозата за рачен зглоб со помош на интегрираната анатомски обликувана алуминиумска шина овозможува ограничување на движењето во зглобот и имобилизација кај болни состојби на рачниот зглоб. Индициран е во случаи кај карпал тунел синдром, тендинитис и теносиновитис и реуматоиден артрит. Прави подобра фиксација со дополнителната лента за прицврстување.

  Додај во кошничка
 • Подлакотни ортози

  Ортоза за рачен зглоб со палец

  845,00 ден


  Оваа ортоза за рачен зглоб со помош на интегрираната анатомски обликувана алуминиумска шина овозможува ограничување на движењето во зглобот и имобилизација кај болни состојби на рачниот зглоб. Индициран е во случаи кај карпал тунел синдром, тендинитис и теносиновитис, реуматоиден артрит, воспаленија на зглобот на палецот. Прави подобра фиксација со дополнителната лента за прицврстување. Со алуминиумската шина поставена по должината на палецот се ограничуваат движењата на палецот.

  Одбери опции
Shopping Cart