• Индивидуални производи

  Чевли отворен фудбалски тип за протези

  3.114,00 ден

  4112 | Чевли отворен фудбалски тип за протези

  • Чевли изработени од висококвалитетна природна кожа;
  • Индивидуално по мерка на корисникот;
  • Чевлите се индицирани за корисници со натколени или потколени протези.

  *Моделот се изработуваат врз основа на претходно земени мерки и консултација од страна на стручно лице.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Специјални ортопедски чевли по гипсан модел

  4109 | Специјални ортопедски чевли по гипсан модел за специфични деформитети

  Чевлите се изработени по индивидуален отисок на корисникот. Со нив се компензираат сите видови деформитети на стапалата со што се добива растоварување на стапалата или саканата корекција на деформитетот.

  Боја и модел на чевлите по избор на корисникот од достапните во моментот на нарачка во зависност од состојбата на стапалата.

   

  Додај во кошничка
 • Медицински чевли

  Ортопедски чевли кај парцијални ампутации

  6.470,00 ден

  4111 | Ортопедски чевли кај парцијални ампутации со надградување на ампутацијата

  • Чевли изработени од висококвалитетна природна кожа;
  • Индивидуално за корисници кај кои од разни причини има недостаток на палец или дел од предниот дел на стапалото.;
  • Во чевлите се вградени корективни елементи со кои се корегираат деформитети;

   

  Додај во кошничка
 • Медицински чевли

  Чевли кај скратување на екстремитети од 1-6 см

  5.900,00 ден7.900,00 ден
  • Чевли изработени од висококвалитетна природна кожа;
  • Индивидуално кај корисници кај кои има разлика во должината на екстремитетите од било која причина;
  • Се препорачува да се носат заради рамномерно оптоварување и заштита на колковите, спречување на појава на сколиоза и болки во лумбалниот дел од ‘рбетот;
  • Во чевлите се вградени корективни елементи со кои се корегираат деформитети.
  Одбери опции
 • Анатомски кломпи

  Ортопедски кломпи -индивидуални

  2.880,00 ден
  • Кломпите се изработуваат индивидуално, по мерка на корисникот од висококвалитетна природна кожа;
  • Горниот дел е перфориран со што се овозможува циркулација на воздух;
  • Имаат вградена анатомска влошка за подобра поддршка на стапалото и распределба на притисокот при долготрајно стоење;
  • Може да се одбере висина на пета 3-6 см.
  Додај во кошничка
 • Sale!
  Појаси и мидери

  Еластичен мидер со ногавици

  574,00 ден
  • Компресивен мидер со ногавици.
  • Дополнителна предна абдоминална поддршка.
  Одбери опции
 • Појаси и мидери

  Појас за затоплување

  583,00 ден
  • Појасот за затоплување изработен од волна, ја задржува природната топлина на телото;
  • Има благо компресивно дејство во половината и стомакот.
  Одбери опции
 • Индивидуални производи

  Појас за спуштен стомак 20 – 26 см.

  1.148,00 ден

  7401 | Појас за спуштен стомак

  • Појас за спуштен стомак кој дава поддршка на абдоминалната регија после хируршки интервенции;
  • Спречува опуштањето на стомакот после бременост.
  • Висина на појасот 20 – 26 см.

   

  Одбери опции
Shopping Cart