Динамичка Ортоза – WalkOn Reaction

27.784,00 ден

 • Луѓето со трајна слабост на дорзифлексорот зависат од медицинско помагало кое им го крева стапалото при одење. Токму тоа е наменета на WalkOn Reaction ортозата;
 • WalkOn Reaction помага да се подигне стапалото за време на фазата на замав, така што одењето станува побезбедно и се намалува ризикот од сопнување и паѓање;
 • Врвот на стапалото повеќе не се сопнува така лесно и често на мали пречки или нерамнини како без ортозата;
 • Благодарение на посебниот дизајн, WalkOn Reaction го поддржува и коленото;
 • Во случај на оштетување на мускулатурата за спуштање на стапалото, ортозата го олеснува одењето со  висок поврат на енергија која се акумулира за време на оптеретувањето на ортозата при нагазување;
 • Со користење на ортозата повторно може да одите природно.

Големина

Медицински индикации

 • Дорзофлексорна слабост со или без умерена спастичност;
 • Мало оштетување на мускулите на плантарна флексија;
 • Мало ограничување на екстензија на колено.

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Динамичка Ортоза – WalkOn Reaction”
Shopping Cart