• Потколени ортози

  Ортоза за стабилизација Malleo Sprint – Ottobock.

  3.200,00 ден
  • Модерна активна ортоза која безбедно го стабилизира скочниот зглоб по акутни повреди или при хронична нестабилност;
  • Ортозата овозможува да се свитка стапалото нагоре и надолу, со што не го ограничува движењето при одење и при спортски активности;
  • Ортозата е удобна при носење благодарение на анатомска форма, меките перничиња и порозниот материјал кој не ја иритира кожата.
  Одбери опции
 • Потколени ортози

  Мултифункционална ортоза – Malleo TriStep

  15.996,00 ден
  • Извртување на скочниот зглоб при спортување е честа повреда, која може да предизвика повреди на лигаментите, при што во многу случаи неопходна е операција проследена со неколку неделна имобилизација;
  • Со примена на Malleo Tristep мултифункционалната ортоза, често операцијата се избегнува, а движењето и оптеретувањето на стапалото е можно за пократко време;
  • Ортозата Malleo Tristep се прилагодува и користи во три различни фази на лекување и рехабилитација;
  • По акутна повреда скочниот зглоб со ортозата е цврсто стабилизиран;
  • Подоцна со движењето на стапалото постепено се контролира со ортозата, од ограничени движења до целосно слободно движење;
  • Сето ова се постигнува со користење на само една ортоза Malleo Tristep која едноставно се прилагодува на потребите на корисникот.
  Одбери опции
 • Потколени ортози

  Потколен пластичен апарат со ограничување на плантарна флексија (Перонеус)

  3.012,00 ден

  2302 | Потколен пластичен апарат со ограничување на плантарна флексија (Перенеус)

  • Ортозата за ограничување на плантарната флексијач
  • Помага при одење кај проблеми со „паднато стапало” независно од кои причини;
  • Изработен од лесен пластичен материјал;
  • Едноставен за одржување;
  • Благодарение на анатомскиот дизајн може да се вклопи во сите видови на чевли;
  • Ортозата индивидуално се адаптира од страна на ортопедски техничар.
  Одбери опции
 • Потколени ортози

  Потколен пластичен апарат со ограничување на плантарна флексија (Перонеус) – Otto Bock

  3.662,00 ден

   2302 | Потколен пластичен апарат со ограничување на плантарна флексија (Перенеус).

  • Ортозата Перенеус помага при одење кај проблеми со „паднато стапало” независно од кои причини.
  • Го држи стапалото во природна положба;
  • Спречува паѓање на предниот дел од стапалото;
  • Изработен од лесен пластичен материјал;
  • Лесно се оддржува;
  • Благодарение на анатомскиот дизајн може да се вклопи во сите видови на чевли.
  • Потребно е индивидуално адаптирање на ортозата од страна на ортопедски техничар.
  Одбери опции
 • Потколени ортози

  Динамичка Ортоза – WalkOn Reaction

  27.784,00 ден

  • Луѓето со трајна слабост на дорзифлексорот зависат од медицинско помагало кое им го крева стапалото при одење. Токму тоа е наменета на WalkOn Reaction ортозата;
  • WalkOn Reaction помага да се подигне стапалото за време на фазата на замав, така што одењето станува побезбедно и се намалува ризикот од сопнување и паѓање;
  • Врвот на стапалото повеќе не се сопнува така лесно и често на мали пречки или нерамнини како без ортозата;
  • Благодарение на посебниот дизајн, WalkOn Reaction го поддржува и коленото;
  • Во случај на оштетување на мускулатурата за спуштање на стапалото, ортозата го олеснува одењето со  висок поврат на енергија која се акумулира за време на оптеретувањето на ортозата при нагазување;
  • Со користење на ортозата повторно може да одите природно.
  Одбери опции
Shopping Cart