Мултифункционална ортоза – Malleo TriStep

15.996,00 ден

 • Извртување на скочниот зглоб при спортување е честа повреда, која може да предизвика повреди на лигаментите, при што во многу случаи неопходна е операција проследена со неколку неделна имобилизација;
 • Со примена на Malleo Tristep мултифункционалната ортоза, често операцијата се избегнува, а движењето и оптеретувањето на стапалото е можно за пократко време;
 • Ортозата Malleo Tristep се прилагодува и користи во три различни фази на лекување и рехабилитација;
 • По акутна повреда скочниот зглоб со ортозата е цврсто стабилизиран;
 • Подоцна со движењето на стапалото постепено се контролира со ортозата, од ограничени движења до целосно слободно движење;
 • Сето ова се постигнува со користење на само една ортоза Malleo Tristep која едноставно се прилагодува на потребите на корисникот.

Големина

Медицински индикации

 • Акутни повреди;
 • Акутна и хронична нестабилност на лигаменти;
 • Воспалителни заболувања на зглобот;
 • Дегенеративни болести на зглобот;
 • Рехабилитација после операција на зглобот;
 • Внатрешни руптури на лигаменти.

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Мултифункционална ортоза – Malleo TriStep”
Shopping Cart