Ортоза за стабилизација Malleo Sprint – Ottobock.

3.200,00 ден


Безбедно стабилизирајте го глуждот и слободно движете го при одење и за време на спортување со ортозата  за стабилизација Malleo Sprint.
По повредите на глуждот или хронична нестабилност, оваа активна ортоза безбедно го стабилизира вашиот глужд. Исто така, ги дозволува движењата на  стапалото  нагоре и надолу, така што слободата на движењето не е ограничена при одење или за време на спортување.
Анатомскиот облик на ортозата , удобната постава и материјалот  кој дише од кој е направена ортозата,  обезбедуваат високо ниво на удобност на корисникот.

Медицински индикации

  • Нестабилност на лигаментите;
  • Постоперативен или посттрауматски третман по руптура на лигаментите;
  • Тешка дисторзија на зглобот;
  • Хронична нестабилност на скочен зглоб;

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Ортоза за стабилизација Malleo Sprint – Ottobock.”
Shopping Cart