Потколен пластичен апарат со ограничување на плантарна флексија (Перонеус)

3.012,00 ден

2302 | Потколен пластичен апарат со ограничување на плантарна флексија (Перенеус)

  • Ортозата за ограничување на плантарната флексијач
  • Помага при одење кај проблеми со „паднато стапало” независно од кои причини;
  • Изработен од лесен пластичен материјал;
  • Едноставен за одржување;
  • Благодарение на анатомскиот дизајн може да се вклопи во сите видови на чевли;
  • Ортозата индивидуално се адаптира од страна на ортопедски техничар.

Големина

ФЗОМ Медицински индикации

B91 Секвели од полио;
G11.1 Церебрална атаксија со ран почеток;
G12(G12.0-G12.9) Спинална мускулна атрофија и сродни синдроми;
G57.2 Лезија на феморалниот нерв;
G57.3 Лезија на латералниот поплитеален нерв (парализа на n.peroneus);
G57.6 Лезија на плантарниот нерв;
G35 Мултипла склероза;
G60(G60.0-G60.8) Хередитарна и идиопатска невропатија;
G61(G61.0-G61.9) Воспалителна полиневропатија;
G71(G71.0-G71.9) Примарни заболувања на мускулите;
G80(G80.0-G80.9) Инфатилна церебрална парализа;
G81(G81.0-G81.9) Хемиплегија;
G82(G82.0-G82.5) Параплегија и тетраплегија;
I69(I69.0-I69.8) Секвели од цереброваскуларна болест;
M76.4 Тибијален колатерален бурзитис (Pelegrini Stieda);
M76.6 Ахилов тендинитис;
S86.0 Повреда на ахилова тетива;
S93.0 Дислокација на зглобот на глуждот;
S93.6 Шинување и истегнување на други и неозначени делови на стапалото;
T93.4 Секвели од повреди на нерв на долен екстремитет.
Сите состојби кои доведуваат до одземеност на N. Peroneus од различна генеза.

Препишува

  • Потврда за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Потколен пластичен апарат со ограничување на плантарна флексија (Перонеус)”
Shopping Cart