Мулти функционален вертикализатор – DALMATIAN Invento

Шифра: 7301AKD Категорија: Ознака:

146.085,00 ден157.522,00 ден

 • DALMATIAN Invento™ има широка употреба во процесот на рехабилитација.
 • Се препорачува кај деца и млади луѓе.
 • Се користи како столче за во процесот на рехабилитација, адаптација на детето во седечката положба и како вертикализатор.
 • Лежечката функција може да се користи во тек на целиот процес на рехабилитација.
 • Со DALMATIAN INVENTO процесот на рехабилитација се комплетира.
 • Додатоците како пневматски амортизер овозможуваат вертикализација од 0 до 90 степени без симнување на детето.
 • Сигурносниот елек и карличниот појас се опремени со иновативен hold & pull© систем кој овозможува брза и прецизна стабилизација на детето.

Технички карактеристики:

 • Ширина: 46 – 50 см
 • Должина: 70 – 97 см
 • Висина: 96 – 138 см
 • Тежина: 22,5 – 43

Медицински индикации

 • Инфантилна церебрална парализа – различни облици.
 • Менингомиелоцела.
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок.
 • Мускулни болести поврзани со пареза и парализа.
 • Генетски заболувања поврзани со пареза.
 • Други нарушувања поврзани со пареза, парализа и повреди на локомоторниот систем.
 • По трауматска повреда на мозокот, ‘рбетот и ‘рбетниот мозок и повреда на долните екстремитети.

Карактеристики

 • Стабилна конструкција: уредот обезбедува соодветна стабилност и безбедност на пациентот.
 • Пневматска поддршка: пневматскиот амортизер помага за соодветно прилагодување на аголот навалување.
 • Наклонување: можна промена на аголот на наклон.
 • 3D потпирачи за нозе: овозможува поставување на нозете во сите насоки.
 • Ефикасна вертикализација: иновативната четири осовинска врска и пневматскиот амортизер, обезбедуваат ефикасна вертикализација.
 • Тивко работење: пневматскиот амортизер и електро активаторот обезбедуваат тивко работење.
 • Брзо прицврстување: градниот и карличниот појас се опремени со систем за брзо пирцврстување кој овозможува брзо поставување во вертикализаторотот..
 • Аеричен тапацир: уредот има 3D аеричен и хипоалерген тапацир со кој кожата е подолго сува!
 • Лесен за употреба: едноставен начин на прилагодување и лесно склопување.
 • Лесен рам.

Дополнителна опрема

 • Појас за придвижување на корисникот.
 • Мека прекривка за масичка.
 • Каиши за абдукција на бедрата.
 • Ремен за глава.
 • Сандали со 3 диемензионално прилагодување.
 • Потпирач за колена.
 • Појас – елек.
 • Гоелм потпирач за глава.
 • Точковен сигурносен елек.
 • Појас.
 • Масичка за мануелна терапија.
 • Масичка за невербална коуникација.
 • Памучна прекривка за потпирачот за глава.
 • Перниче за седење.
 • Потпирач за грб.
 • Перниче за седење (бедрен облик) .
 • Танго тркала (нечујни/нерѓосувачки/едносмерни).
 • Држач за боца за кислород.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Мулти функционален вертикализатор – DALMATIAN Invento”
Shopping Cart