Динамичен вертикализатор – ACTIVALL

Шифра: 7301AKA Категорија: Ознака:

78.860,00 ден87.611,00 ден

 • Вертикализаторот ACTIVALL, е многу корисен за процесот на рехабилитација во болница, центри за рехабилитацијата и во домот на пациентот.
 • Со ACTIVALL пациентот може да стои и да оди. Вертикализаторот овозможува децата да ги направат своите први чекори и возрасните да ја задржат или да ја повратат својата кондиција.
 • Точното прилагодување прави пациентот да се чувствува безбедно удобно.
 • Има повеќе големини за пациенти од различни возрасни групи.
 • Со ACTIVALL се стекнуваат нови искуства и независност колку е тоа можно.

Технички карактеристики:

 • Ширина: 59 – 74 см
 • Должина: 73 – 98 см
 • Висина: 54 – 112 см
 • Тежина: 13,5 – 23

Медицински индикации

 • Инфантилна церебрална парализа – различни облици.
 • Менингомиелоцела.
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок.
 • Мускулни болести поврзани со пареза и парализа.
 • Генетски заболувања поврзани со пареза.
 • Други нарушувања поврзани со пареза, парализа и повреди на локомоторниот систем.
 • По трауматска повреда на мозокот, ‘рбетот и ‘рбетниот мозок и повреда на долните екстремитети.

Стандардна опрема

 • Рам со тркалца (2 задни тркалца со кочници).
 • Сепаратор за нозете.
 • Прилагодлив потпирач за карлица.
 • Прилагодлив граден потпирач.
 • Карличен појас.

Дополнителна опрема

 • Појас за придвижување на корисникот.
 • Тркалца за движење во еден правец.
 • Држачи за раце.
 • Гаќички.
 • Прилагодлив потпирач за карлица.
 • Прилагодлив граден потпирач.
 • Стабилизатор за нозе.
 • Танго тркала (нечујни/нерѓосувачки/едносмерни)

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Динамичен вертикализатор – ACTIVALL”
Shopping Cart