Статичен вертикализатор – LIFTER™

Шифра: 7301AKL Категорија: Ознака:

214.022,00 ден

 • Вертикализатор на електричен погон со вградено седиште овозможува самостојно користење со помош на далечински управувач.
 • Електричен погон може да подигне пациенти до 120кг. тежина.
 • LIFTER ™ може дополнително да се опреми со стабилизатор имобилизација на градниот кош.
 • Седиштето служи и како потпора за карлицата, задржување на правилната положба и сигурност на пациентот.

Технички карактеристики:

 • Ширина: 66 см
 • Должина: 105 см
 • Висина: 110 см
 • Тежина: 43 кг

Медицински индикации

 • Инфантилна церебрална парализа – различни облици.
 • Менингомиелоцела.
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок.
 • Мускулни болести поврзани со пареза и парализа.
 • Генетски заболувања поврзани со пареза.
 • Други нарушувања поврзани со пареза, парализа и повреди на локомоторниот систем.
 • По трауматска повреда на мозокот, ‘рбетот и ‘рбетниот мозок и повреда на долните екстремитети.

Стандардна опрема

 • Далечински.
 • Ракофат.
 • Електро покренувач.
 • Потпирач за нозете со стабилизатор.
 • Масичка.
 • Прилагодлив потпирач за колената.
 • Аку-батерија со контролер.
 • Рам со тркалца со кочници.

Дополнителна опрема

 • Појас за придвижување на корисникот.
 • Мека прекривка за масичка.
 • Потпирач за градите.
 • Масичка со држачи.
 • Танго тркала (нечујни/нерѓосувачки/едносмерни).

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Статичен вертикализатор – LIFTER™”
Shopping Cart