• Вертикализатори

  Вертикализатор – SMART™

  58.275,00 ден70.905,00 ден
  • Статичен вертикализатор SMART кој има мала тежина, безбеден и лесен е за користење, робусен дизајн и има голема стабилност;
  • Поради едноставноста на вертикализаторот, рехабилитацијата и користењето е многу лесно и едноставно за негувателите и семејството;
  • Достапен е во 8 големини и за деца и за возрасни;
  • SMART му дава на пациентот чувство на сигурност и слобода на движење на горните екстремитети;
  • Иновативниот систем UPRIGHT PRO©, составен од карлични и градни стегачи со широк опсег на прилагодување, овозможува поставување во соодветна положба;
  • Има 4 ротирачки тркала и кочници кои овозможуваат придвижување на пациентот.

  Технички карактеристики:

  • Ширина: 50 – 78 см
  • Должина: 63 – 91 см
  • Висина: 55 – 110 см
  • Тежина: 10 – 26
  Одбери опции
 • Вертикализатори

  Вертикализатор – Cat I

  102.280,00 ден
  • Статичкиот вертикализатор CAT I е создаден да помогне на децата да се прилагодат на исправена положба;
  • Стоењето придонесува децата да стекнат нови искуства од околината, го стимулираа нивниот психо-физички развој, ги регулира физиолошките процеси и го оксигенизира телото на детето;
  • Прилагодлив агол на навалување (25°-85°), додека системот на ремени овозможува безбедност на детето.

  Технички карактеристики:

  • Ширина: 54 см
  • Должина: 100 см
  • Висина: 73 см
  • Тежина: 17 кг
  Додај во кошничка
 • Вертикализатори

  Вертикализатор – Cat II

  130.870,00 ден138.329,00 ден
  • Вертикализаторот CAT II INVENTO овозможува индивидуален пристап според потребите на детето и неговото семејство.
  • Во зависност од медицинските и терапевтските индикации CAT II INVENTO овозможува детето да е во стоечка или лежечка положба.
  • Аголот на навалување (0°- 90°) овозможува да се смени позицијата од лежење до стоење.
  • Соодветната положба е корисна за развојот на детето.
  • Вертикализаторот има скала која го покажува аголот на навалување.
  • Системот на појаси и потпирачи дава чувство на сигурност.
  • Масичката во стоечката положба овозможува детето да јаде, учи и да се забавува.

  Технички карактеристики:

  • Ширина: 60 см
  • Должина: 81 см
  • Висина: 85 – 90 см
  • Тежина: 21 кг
  Одбери опции
 • Вертикализатори

  Динамичен вертикализатор – ACTIVALL

  78.860,00 ден87.611,00 ден
  • Вертикализаторот ACTIVALL, е многу корисен за процесот на рехабилитација во болница, центри за рехабилитацијата и во домот на пациентот.
  • Со ACTIVALL пациентот може да стои и да оди. Вертикализаторот овозможува децата да ги направат своите први чекори и возрасните да ја задржат или да ја повратат својата кондиција.
  • Точното прилагодување прави пациентот да се чувствува безбедно удобно.
  • Има повеќе големини за пациенти од различни возрасни групи.
  • Со ACTIVALL се стекнуваат нови искуства и независност колку е тоа можно.

  Технички карактеристики:

  • Ширина: 59 – 74 см
  • Должина: 73 – 98 см
  • Висина: 54 – 112 см
  • Тежина: 13,5 – 23
  Одбери опции
 • Вертикализатори

  Вертикализатор – PARAMOBIL™

  118.654,00 ден
  • PARAMOBIL е мултифункционален вертикализатор;
  • Ова е единствен веритикализатор кој комбинира 3 функции;
  • Вертикализаторот дава можност пациентот да биде исправен во статична положба, да се движи во динамична положба и да ги изведува вежбите за нозе во процесот на рехабилитација.
  • Статичкиот начин на работа е совршен во фазата на рана рехабилитација и во ситуации кога дисфункциите ја исклучуваат можноста од самостојно движење.
  • Главната цел на овој начин на работа е да ги подобри физиолошките процеси и да го подобри снабдувањето на телото со кислород.
  • Динамичкиот начин на работа е многу корисен за враќање или стекнување на нови можности поврзани со движењето.
  • Сепараторот на долните екстремитети го спречува вкрсувањето на нозете при одење.
  • Со богатата опрема и можностите за прилагодување, PARAMOBIL ги задоволува очекувањата на пациентите со различни потреби.
  • Едноставен начин на прилагодување и лесно склопување.
  • Вертикализаторот може да се купи како комплетна единица со сите функции или во формат кој одговара на потребите на корисникот.

  Технички карактеристики:

  • Ширина: 59 – 76 см
  • Должина: 75 – 93 см
  • Висина: 90 – 97 см
  • Тежина: 22 – 43 кг
  Додај во кошничка
 • Вертикализатори

  Вертикализатор – PARAPION™

  94.559,00 ден98.529,00 ден
  • Со цел пациентот да ја прифати стоечката позиција создаден е статичкиот вертикализатор PARAPION кој овозможува целосна и безбедна вертикализација.
  • Стабилната конструкција, ергономските потпирачи за колената, карличниот појас, појасот за граден кош се основни елементи кои овозможуваат сигурност и удобност за време на терапијата.
  • Со PARAPION пациентот успшно го извршува процесот на рехабилитација и едноставните домашни и професионални активности.
  • Вертикализаторот има 4 тркала кои овозможуваат лесно преместување на пациентот.

  Технички карактеристики:

  • Ширина: 56 – 67 см
  • Должина: 75 – 93 см
  • Висина: 73 – 107 см
  • Тежина: 17 – 27,5
  Одбери опции
 • Вертикализатори

  Мулти функционален вертикализатор – DALMATIAN Invento

  146.085,00 ден157.522,00 ден
  • DALMATIAN Invento™ има широка употреба во процесот на рехабилитација.
  • Се препорачува кај деца и млади луѓе.
  • Се користи како столче за во процесот на рехабилитација, адаптација на детето во седечката положба и како вертикализатор.
  • Лежечката функција може да се користи во тек на целиот процес на рехабилитација.
  • Со DALMATIAN INVENTO процесот на рехабилитација се комплетира.
  • Додатоците како пневматски амортизер овозможуваат вертикализација од 0 до 90 степени без симнување на детето.
  • Сигурносниот елек и карличниот појас се опремени со иновативен hold & pull© систем кој овозможува брза и прецизна стабилизација на детето.

  Технички карактеристики:

  • Ширина: 46 – 50 см
  • Должина: 70 – 97 см
  • Висина: 96 – 138 см
  • Тежина: 22,5 – 43
  Одбери опции
 • Вертикализатори

  Статичен вертикализатор – LIFTER™

  214.022,00 ден
  • Вертикализатор на електричен погон со вградено седиште овозможува самостојно користење со помош на далечински управувач.
  • Електричен погон може да подигне пациенти до 120кг. тежина.
  • LIFTER ™ може дополнително да се опреми со стабилизатор имобилизација на градниот кош.
  • Седиштето служи и како потпора за карлицата, задржување на правилната положба и сигурност на пациентот.

  Технички карактеристики:

  • Ширина: 66 см
  • Должина: 105 см
  • Висина: 110 см
  • Тежина: 43 кг
  Додај во кошничка
Shopping Cart