Троножен бастум

Шифра: 7101DAA Категории: , Ознака:

1.103,00 ден

7101 | Троножен бастум

  • Троножен бастум за оддење со прилагодлива висина, со лесно притискање на копчето;
  • Цврст и издржлив со анатомски обликувана рачка;
  • Гумениот крај на бастумот е дизајниран да обезбеди дополнителна стабилност.

Карактеристики

  • Прилагодување на висина: 63-97 см

Медицински индикации

G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;
G20-G26 Екстрапирамидални заболувања и заболувања на движењето;
G30-G32 Други дегенеративни болести на нервниот систем;
G35-G37 Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;
G60-G64 Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;
G71-G72 Болести на мионевралната спојка на мускул;
G80 Церебрална парализа;
G81(G81.0-G81.9) Хемиплегија;
G82(G82.0-G82.5) Параплегија и тетралегија;
I69(I69.0-I69.8) Секвели од цереброваскуларна болест;
Z96.6 Присуство на ортопедски зглобни имплантанти на нога;
T93.2; T93.3; T93.4; T93.5; T93.9 Секвели од повреди на долен екстремитет;
M05; M06; M07; M08; M10 Воспалителни полиартропатии;
M15.9 Полиартроза, неозначено;
M30-M36 Системски заболувања на сврзното ткиво;
B91 Секвели од полиомиелит;
S82.8 Фрактури на други делови од потколеницата;
S82.5 Фрактура на медијалниот малеолус;
S82.6 Фрактура на латералниот малеолус.

Препишува

*Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Троножен бастум”
Shopping Cart