Специјална количка Kimba Neo – Ottobock

Ottobock Kimba Neo е специјална невролочка количк

Со својата изведбаа, димензии и ожностите за прилагодување одговара на голем броја на деца на возраст од една до десет години. Има современ дизајн можност за голем број на опционални додатоци кои одговараат на корисникот. Kimba Neo е достапна во две големини: Големина 1 (за возраст од 1-6 години) и Големина 2 (за возраст од 4-10 години).

Карактеристики

 • Ширина на седиштето 200-300/260-350 mm,
 • Длабочина на седиштето 190-310 mm,
 • Висина на потпирачот за грб 410-610 mm,
 • Тежина од 7/8,5 kg,
 • Максимална тежина на корисникот до 40/40 kg.

Медицински индикации

 • Церебрална парализа – разни видови и форми.
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок со парализа и слабост на долните екстремитети, нарушувања на рамнотежата и моторната координација со различна етиологија.
 • Демиелинизирачка болест (на пример, мултиплекс склероза – СМ).
 • Менингоцела.
 • Мускулни заболувања со слабост и парализа (dystrophy, myasthenia gravis, myositis).
 • Генетски нарушувања.
 • Дегенерација и невролошки заболувања.
 • Друга состојба поврзана со слабост на мускулите, парализа и нарушувања на мускулно -скелетниот систем.
 • По повреди на главата и ‘рбетниот мозок и траума на’ рбетот со парализа и пареза.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Специјална количка Kimba Neo – Ottobock”
Shopping Cart