Специјална количка Gemini 1 – Vermeiren

37.995,00 ден43.585,00 ден

3106 | На товар на ФЗОМ со доплата.

Партиципација: 0%
Доплата: 3.648 – 9.238 ден.

Vermeiren – Gemini 1 e мулти-функционална алуминиумска специјална количка.

Изведбата на Gemini 1 овозможува различни можности за адаптација и прилагодување. Прилагодлив агол на седиштето (тилт), прилагодлив потпирач за грб, прилагодлива длабочина на седиштето, прилагодување на висината на потпирачот за грб, правецот на седиштето, (детето да е со поглед кон родителот). Количката има и потпирач за главата и абдукционен клин.

Цената се дефинира во зависност од големината на седиштето ↓

Карактеристики

 • Ширина на седиштето 320/400/450 mm,
 • Должина 850/980/980 mm,
 • Ширина 630/700/750 mm,
 • Висина 1180/12330/1230 mm,
 • Тежина од 13,5/21/25 kg,
 • Максимална тежина на корисникот до 35/50/60 kg.

Медицински индикации

 • Церебрална парализа – разни видови и форми.
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок со парализа и слабост на долните екстремитети, нарушувања на рамнотежата и моторната координација со различна етиологија.
 • Демиелинизирачка болест (на пример, мултиплекс склероза – СМ).
 • Менингоцела.
 • Мускулни заболувања со слабост и парализа.
 • Генетски нарушувања.
 • Дегенерација и невролошки заболувања.
 • Друга состојба поврзана со слабост на мускулите, парализа и нарушувања на мускулно -скелетниот систем.
 • По повреди на главата и ‘рбетниот мозок и траума на’ рбетот со парализа и пареза.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Специјална количка Gemini 1 – Vermeiren”
Shopping Cart