Инвалидска собна количка- Стандард

15.540,00 ден

3102 | На товар на ФЗОМ со доплата.

Партиципација: 0%
Доплата: 4.509 ден.

 • Склоплива инвалидска количка со алуминиумски рам;
 • Потпирачите за раце и нозе може да се демонтираат;
 • Лесно достапни кочници на задни тркала;
 • 24″ задни тркала со полни гуми кои може брзо да се демонтираат;
 • 7″ предни тркала со полни гуми и пластични вилушки.

Технички податоци

 • Широчина на седиште: 420/450 мм
 • Длабочина на седиште: 420 мм
 • Висина на седиште: 500 мм
 • Должина: 1030 мм
 • Ширина: 640 мм
 • Висина: 960 мм
 • Тежина на количка: 17 кг
 • Максимална тежина на корисник: 125 кг

ФЗОМ Медицински индикации

G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;
G20-G26 Екстрапирамидални заболувања и заболувања на движењето;
G30-G32 Други дегенеративни болести на нервниот систем;
G35-G37 Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;
G60-G64 Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;
G71-G72 Болести на мионевралната спојка на мускул;
G80.0 Спастична церебрална парализа;
G80.2 Спастична хемиплегична церебрална парализа;
G80.3 Дискинетична церебрална парализа;
G80.9 Инфантилна церебрална парализа, неозначено;
G81(G81.0-G81.9) Хемиплегија;
G82(G82.0-G82.5) Параплегија и тетралегија;
I69(I69.0-I69.8) Секвели од цереброваскуларна болест;
Z89(Z89.5-Z89.8) Стекнат недостиг на долен екстремитет;
Z96.6 Присуство на ортопедски зглобни имплантанти на нога;
T93.2; T93.6; T93.9 Секвели од повреди на долен екстремитет;
T95.3 и T95.9 Секвели од изгореници, корозии и смрзнатини;
M05; M06; M07; M08; M10 Воспалителни полиартропатии;
M15.9 Полиартроза, неозначено;
M30-M36 Системски заболувања на сврзното ткиво;
B91 Секвели од полиомиелит.

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Инвалидска собна количка- Стандард”
Shopping Cart