Ортоза за рачен зглоб со палец

845,00 ден


Оваа ортоза за рачен зглоб со помош на интегрираната анатомски обликувана алуминиумска шина овозможува ограничување на движењето во зглобот и имобилизација кај болни состојби на рачниот зглоб. Индициран е во случаи кај карпал тунел синдром, тендинитис и теносиновитис, реуматоиден артрит, воспаленија на зглобот на палецот. Прави подобра фиксација со дополнителната лента за прицврстување. Со алуминиумската шина поставена по должината на палецот се ограничуваат движењата на палецот.

Шифра: 2406MOB Категории: , Ознака:

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Ортоза за рачен зглоб со палец”
Shopping Cart