Стандардна лесна инвалидска количка – Eclips X4

Шифра: 3109VMX4 Категории: , Ознака:

34.840,00 ден

3109 | На товар на ФЗОМ со доплата.

Партиципација: 0%
Доплата: 4.721 ден.

 • Изработена од алуминиум со можност за голем број прилагодувања;
 • Можност за промена на длабочината на седиштето;
 • Оската X е дополнително засилена што овозможува поголема носивост до 150 кг;
 • Задните тркала се отстрануваат лесно без алат;
 • Наслонот за нозете се подесува по висина и се прилагодува според потребите на корисникот;
 • Алуминиумски држачи за тркала кои лесно се прилагодуваат по висина;
 • Наслонот за грб се прилагодува по висина;
 • Задните тркала се отстрануваат лесно без алат;
 • Има балансер против превртување.

Технички податоци

 • Широчина на седиште: 390-550 мм
 • Длабочина на седиште: 420-500 мм
 • Висина на седиште: 420-460 мм
 • Должина: 1000-1210 мм
 • Ширина: 590-740 мм
 • Висина: 915-1015 мм
 • Тежина на количка: 17 кг
 • Максимална тежина на корисник: 150 кг

ФЗОМ Медицински индикации

(G71;G71.0;G71.1;G71.2;G71.3;G71.8 и G71.9) Примарни заболувања на мускулитe;
(G80;G80.00;G80.01;G80.02;G80.03;G80.09;G80.3;G80.4;G80.8;и G80.9) Церебрална парализа;
(G82.0;G82.1 и G82.2) Параплегија;
(G82.3;G82.4 и G82.5) Тетраплегија;
Z89.5 Стекнат недостиг на нога до и под колено;
Z89.6 Стекнат недостиг на нога над колено;
Z89.7 Стекнат недостиг на двата долни екстремитети на кое било ниво освен прстите на нозе
(доколку не може да се постави протеза);
Z89.8 Стекнат недостиг на горни и долни екстремитети (на кое било ниво), (доколку не може
да се постави протеза);
Z89.9 Стекнат недостиг на екстремитет (неозначено), (доколку не може да се постави
протеза).

Критериуми

На осигуреното лице кое трајно користи инвалидска количка му се одобрува стандардна лесна инвалидска количка која е наведена во списокот на ортопедски помагала.

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Стандардна лесна инвалидска количка – Eclips X4”
Shopping Cart