Стандардна лесна инвалидскa количка – V200 Go

Шифра: 3109V200GO Категорија: Ознака:

33.720,00 ден

3109 | На товар на ФЗОМ со доплата.

Партиципација: 0%
Доплата: 3.601 ден.

 • Склоплива количка изработена од алуминиум, која нуди дел од карактеристиките на активните колички;
 • Странични заштитни панели кои се подесуваат по висина, што го олеснува седнувањето во количката;
 • Потпирачот за грб се навалува со што транспортот на количката едноставен и лесен;
 • Седиштето се подесува по висина и агол;
 • Тркалото се поставува во различни позиции, за да се прилагоди центарот на гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се одбива поголема стабилност или подвижност;
 • Голем избор на дополнителна опрема;
 • Ротирачки потпирачи за нозе, со можност за отстранување на истите;
 • Задните тркала лесно се демонтираат;
 • Алуминиумски кочници;
 • Балансер против превртување.

 

Технички податоци

 • Широчина на седиште: 390-500 мм
 • Длабочина на седиште: 440-460 мм
 • Висина на седиште: 400мм
 • Должина: 1010 мм
 • Ширина: 590-700 мм
 • Висина: 955 мм
 • Тежина на количка: 16,5 кг

ФЗОМ Медицински Индикации

(G71;G71.0;G71.1;G71.2;G71.3;G71.8 и G71.9) Примарни заболувања на мускулитe;
(G80;G80.00;G80.01;G80.02;G80.03;G80.09;G80.3;G80.4;G80.8;и G80.9)
Церебрална парализа;
(G82.0;G82.1 и G82.2)
Параплегија;
(G82.3;G82.4 и G82.5)
Тетраплегија;
Z89.5
Стекнат недостиг на нога до и под колено;
Z89.6
Стекнат недостиг на нога над колено;
Z89.7
Стекнат недостиг на двата долни екстремитети на кое било ниво освен прстите на нозе (доколку не може да се постави протеза);
Z89.8
Стекнат недостиг на горни и долни екстремитети (на кое било ниво), (доколку не може да се постави протеза);
Z89.9
Стекнат недостиг на екстремитет (неозначено), (доколку не може да се постави протеза).

Критериуми

На осигуреното лице кое трајно користи инвалидска количка му се одобрува стандардна лесна инвалидска количка која е наведена во списокот на ортопедски помагала.

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Стандардна лесна инвалидскa количка – V200 Go”
Shopping Cart