Корективен апарат за корекција на пектус каринатус

2.500,00 ден

Најефективен конзервативен начин за лекување на pectus carinatum (кокошкини гради) е поврзан со користење на оваа ортоза. Ортозата со која се прави надворешна компресија на градната коска е првата опција за решавање на проблемот со овој деформитет.
Носењето ортоза за pectus carinatum е најчесто ефикасен третман бидејќи телата на децата во раст се многу флексибилни за време на детството и адолесценцијата. Таа приспособливост значи дека градите на децата полесно може да се обликуваат во правилна форма додека растат.

Медицински индикации

Q67.7 Пектус каринатус (во период на раст).

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Корективен апарат за корекција на пектус каринатус”
Shopping Cart