• 'Рбет

  Милвоки мидер

  • Милвоки корсетот (Цервико-торако-лумбо-сакрална ортоза или CTLSO), е активна корективна спинална ортоза за ‘рбет која обично се користи во третманот на ‘рбетни искривувања кај деца;
  • Ортозата најчесто се препишува за деца со постурално нарушување, кои не завршиле со својот раст или кои се во период на брз раст;
  • Не се користи за возрасни или адолесценти кои веќе го завршиле растот, бидејќи нема да има ефект;
  • Поради ефикасноста и релативната прифатливост на денешните помодерни ортози, денес Милвоки ортозата се користи поретко;
  • Сепак, сè уште се препорачува за третман на деформитети повисоко во торакалниот или цервикалниот ‘рбет;
  • Ортозата се изработува по индивидуална мерка на корисникот;
  • Се состои од прстен околу вратот со налегнување под вилицата и две окципитални влошки на задниот дел од главата за да се избегне висок притисок во пределот на вратот, пластичен карличен појас, алуминиумски шини напред и назад и кожни торакални перничиња;
  • За постигнување на ефект при лекувањето се препорачува да се носи 23 часa на ден;
  • Неопходна е редовна контрола од лекар.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза тип ЦБВ/Шено (детски)

  2504/2505 | Корсет за кифоза или сколиоза тип ЦБВ/ШЕНО

  • Детски корсет тип ЦБВ/ШЕНО се изработува индивидуално, при што се користи современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.
  • Се користат за корекција на деформитети и се изработени од термопластичен материјал.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза тип ТЛСО – Детски

  9.056,00 ден

  2506 | Корсет за кифоза или сколиоза тип ТЛСО – Детски

  • Корсетот тип ТЛСО прави растеретување и стабилизација во торакален и лумбален дел на `рбетен столб кај скршеници кај деца.
  • Со алуминиумската конструкција овозможува ограничување на латерална флексија.
  • Изработен е од алуминиум обложен со мек и пријатен материјал.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Корективен апарат за корекција на пектус каринатус

  4.100,00 ден
  • Најефикасен конзервативен начин за лекување на pectus carinatum (кокошкини гради) е поврзан со користење на оваа ортоза;
  • Ортозата прави надворешна компресија на градната коска и е првата опција за решавање на овој деформитет;
  • Носењето на ортоза за pectus carinatum е најчесто ефикасен третман бидејќи телото на детето во развој е многу флексибилно;
  • Оваа приспособливост значи дека градите на децата полесно може да се обликуваат во правилна форма додека растат.
  Додај во кошничка
Shopping Cart