Колаген

Категорија: Ознака:

1.250,00 ден

Doc Collagen висококвалитетен додаток во исхраната за пиење, кој содржи сертифициран хидролизиран колаген тип-I кој доаѓа од чист, природен извор на риба и се одликува со лесна и брза апсорпција во човечкото тело во идеална доза (5 г во поединечна доза). Doc Collagen е збогатен со хијалуронска киселина, витамин Б комплекс (Б1, Б2, Б5 и Б6), Биотин (Витамин Б7), витамин Ц, минерали Цинк и Бакар.

Колагенот е во форма на пептиди што веќе се разделени во соодветна големина за апсорпција во човечкото тело. Молекуларната маса на пептидите Peptan е оптимизирана за најдобра апсорпција и изнесува 3.000 Далтони.

Опис

Колагенот во комбинација со витамините и минералите придонесува во:

  •  Придонесува во регенерација и зараснување на тетивите и на лигаментите.
  •  Придонесува за одржување на здрави зглобови и коски.
  •  Може да поттикне зголемена синтеза на хондроцити (‘рскавични клетки), што доведува до зголемено производство на агрекан и колаген тип 2, двете главни компоненти на’ рскавицата. Ова може да ги редуцира деградирачките ефекти на ‘рскавицата при остеоартрит.
  • Придонесува во намалување на болката и симптомите кај состојби на остеопороза ги стимулира остеобластите, се враќа природната еластичност и цврстина на коските.
  • Придонесува спречување на негативните ефекти на саркопенија (губење на мускулната маса).

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Колаген”
Shopping Cart