Коензим Q10

Категорија: Ознака:

Doс Coenzyme Q10 висококвалитетен додаток во исхрана кој содржи Коензим Q10 (CoQ10), збогатен со Витамин Б6 и Биотин.
Коензимот Q10 (CoQ10) е хранлива состојка која се јавува природно во телото на човекот, но како што старееме, така се намалува и производствотот на Q10.
Коензимот CoQ10 е присутен во секоја клетка на човечкотот тело. Сепак, највисоки концентрации се наоѓаат во органите со најголеми енергетски барања, како што се срцето, бубрезите, белите дробови и црниот дроб. Една од нејзначајните функции на CoQ10 е да помогне во генерирање енергија на клеточно ново. Коензимот CoQ10 е активно вклучен во генерирање на аденозин трифосфат (adenosine triphosphate ATP), кој е одговорен за трансфер на енергија во клетките.

Опис

CoQ10 делува како антиоксиданс, кој ги штити клетките од оштетување и игра важна улога во метаболизмот. Една таблета комплетно за здравје и убавина.

КоензимотQ10 (CoQ10) може да допринесе за:

  • Може да помогне во лекување на срцева слабост.
  • Може да помогне во подобрување на плодноста.
  • Допринесува за еластична и здрава кожа која има младешки изглед.
  • Може да помогне намалување на главоболката.
  • Може да помогне во подобрување на перформансите при вежбање и физичка активност.
  • CoQ10 може да ги заштити белите дробови.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Коензим Q10”
Shopping Cart