Електромоторна инвалидска количка Comfort-CONQUEROR

121.469,00 ден

3107 | Електромоторна инвалидска количка 

Comfort CONQUEROR е eлектромоторна инвалидска количка со крут челичен рам.

Наслонот е склоплив. Потпирачите за нозе се преклопуваат и се подесливи по висина. Преклопни и подесливи по висина потпирачи за раце. Има PG контролер, два 24V 450W мотори, амортизери на задните тркала. Има можност за промена на контролерот (џојстикот) на двете страни за управување со лева или десна рака. Има ремен за фиксација на телото.

Карактеристики

• Носивост 120 kg;
• Ширина на седиштето 35-45 cm;
• Тежина на количката 80 kg;
• Ширина 58 сm;
• Должина (со поптирачот за нозе): 106 cm;
• Брзина 7,6 km/h;
• Совладување угорнина до 10%.

Медицински индикации

Индикации исти како кај инвалидска собна количка-стандард, со потежок степен на телесен
хендикеп, за осигурени лица што се на школување и во работен однос.
Индикационо подрачје – кај лица со највисок степен на онеспособеност на локомоторниот систем, кога поради парализа или деформитет на раката и ногата неможат активно да движат количка на рачен погон, но со движење на прстите или главата може да управува со електро- моторна количка.
G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;
G20-G26 Екстрапирамидални заболувања и заболувања на движењето;
G30-G32 Други дегенеративни болести на нервниот систем;
G35-G37 Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;
G60-G64 Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;
G71-G72 Болести на мионевралната спојака на мускул;
G80.0 Спастична церебрална парализа;
G80.2 Спастична хемиплегична церебрална парализа;
G80.3 Дискинетична церебрална парализа;
G80.9 Инфантилна церебрална парализа, неозначено;
G81(G81.0-G81.9) Хемиплегија;
G82(G82.0-G82.5) Параплегија и тетралегија;
I69(I69.0-I69.8) Секвели од цереброваскуларна болест;
Z89(Z89.5-Z89.8) Стекнат недостиг на долен екстремитет;
Z96.6 Присуство на ортопедски зглобни имплантанти на нога;
T93.2; T93.6; T93.9 Секвели од повреди на долен екстремитет;
T95.3 и T95.9 Секвели од изгореници, корозии и смрзнатини;
M05; M06; M07; M08; M10 Воспалителни полиартропатии;
M15.9 Полиартроза, неозначено;
M30-M36 Системски заболувања на сврзното ткиво;
B91 Секвели од полиомиелит.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Електромоторна инвалидска количка Comfort-CONQUEROR”
Shopping Cart