Детска инвалидска количка – Eclips X4 kids

Шифра: 3109VMX-Kids Категории: , Ознака:

48.640,00 ден

3109 | Стандардна лесна инвалидска количка

Партиципација: 0%
Доплата: 18.521 ден.

  • Vermeiren Eclips X4 Kids е лесна детска склоплива инвалидска количка изработена од алуминиум;
  • Има модерен дизајн и заштитни панели за раце кои се отстрануваат;
  • Без тркалата и потпирачите за нозе, количката не тежи повеќе од 9 килограми што ја прави лесна за транспорт;
  • Задните тркала брзо се демонтираат;
  • Има заштитни панели за раце кои се подесуваат по висина и се преклопуваат;

Технички податоци

  • Широчина на седиште: 320-370 мм
  • Длабочина на седиште: 310-390 мм
  • Висина на седиште: 350-400 мм
  • Должина: 830-1000 мм
  • Ширина: 500-550 мм

ФЗОМ Медицински индикации

(G71;G71.0;G71.1;G71.2;G71.3;G71.8 и G71.9) Примарни заболувања на мускулитe;
(G80;G80.00;G80.01;G80.02;G80.03;G80.09;G80.3;G80.4;G80.8;и G80.9) Церебрална парализа;
(G82.0;G82.1 и G82.2) Параплегија;
(G82.3;G82.4 и G82.5) Тетраплегија;
Z89.5 Стекнат недостиг на нога до и под колено;
Z89.6 Стекнат недостиг на нога над колено;
Z89.7 Стекнат недостиг на двата долни екстремитети на кое било ниво освен прстите на нозе (доколку не може да се постави протеза);
Z89.8 Стекнат недостиг на горни и долни екстремитети (на кое било ниво), (доколку не може да се постави протеза);
Z89.9 Стекнат недостиг на екстремитет (неозначено), (доколку не може да се постави протеза)

Критериуми

На осигуреното лице кое трајно користи инвалидска количка му се одобрува стандардна лесна инвалидска количка која е наведена во списокот на ортопедски помагала.

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Детска инвалидска количка – Eclips X4 kids”
Shopping Cart