Антидекубитален душек од полиуретан – Polyplot

8.840,00 ден

Polyplot душекот се состои од еден дел. Изработен е од високоотпорна Sist’am® пена, со висока густина (40 kg/m3, медицинска класа).
Обложена е со едноделен полиуретан, кој гарантира безбедно легнување, а големата површина за лежење и флексибилност максимално го ублажуваат притисокот врз телото при лежење.
Коцкаста форма, таканаречена чоколадна форма, ја олеснува циркулацијата на воздухот под телото. Аглите се заоблени за полесно сместување во креветот, но и за можност за безбедно поставување на држачот за инфузија, доколку е потребно.

Тој е антибактериски и антиалергичен.

Карактеристики

  • Димензии 200 x 95 см
  • Носивост 150 кг.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Антидекубитален душек од полиуретан – Polyplot”
Shopping Cart