Активна инвалидска количка X1-SP – 3110COB

Шифра: 3110COB Категории: , Ознака:

69.855,00 ден

3110 | Активна инвалидска количка

Со својот атрактивен, елегантен стил, во комбинација со лесна склопливост 3110COB e одличен избор за секоја пригода.
3110COB ви нуди едноставно складирање за транспорт, зашедувајќи време и енергија.

Опис

  • Алуминиумски рамки
  • Подножје со опција за прилагодување на височина
  • Максимална тежина од 120 кг

Медицински индикации

(G71;G71.0;G71.1;G71.2;G71.3;G71.8 и G71.9) Примарни заболувања на мускулитe;
(G80;G80.00;G80.01;G80.02;G80.03;G80.09;G80.3;G80.4; G80.8;и G80.9) Церебрална парализа;
(G82.0;G82.1 и G82.2) Параплегија;
Z89.5 Стекнат недостиг на нога до и под колено;
Z89.6 Стекнат недостиг на нога над колено;
Z89.7 Стекнат недостиг на двата долни екстремитети на кое било ниво освен прстите на нозе (доколку не може да се постави протеза);
Z89.8 Стекнат недостиг на горни и долни екстремитети (на кое било ниво) (доколку не може
да се постави протеза);
Z89.9 Стекнат недостиг на екстремитет (неозначено) (доколку не може да се постави протеза).

Дополнителни информации

КРИТЕРИУМИТЕ ЗА СТЕКНУВАЊЕ НА ПРАВО НА СТАНДАРДНА ЛЕСНА ИНВАЛИДСКА
КОЛИЧКА КОИ СЕ ПРЕДМЕТ НА ИЗМЕНИТЕ НА ПРАВИЛНИКОТ СЕ:
Право на активна инвалидска количка може да оствари осигурено лице кое има функционален
статус на двете раце, индикациите утврдени во списокот за ортопедски помагала и исполнува
еден од следните критериуми:
• Деца на школување до 18 год, односно 26 годишна возраст;
• Работен однос;
• Доколку врши дејност врз основа на која е осигурано, и
• Поседува возачка дозвола и може самостојно да управува со моторно возило.

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Активна инвалидска количка X1-SP – 3110COB”
Shopping Cart