• Активни колички

  Активна инвалидскa количка Motus

  109.883,00 ден

  3110 | На товар на ФЗОМ со доплата.

  Партиципација: 0%
  Доплата: 40.028 ден.

  • Склоплива активна инвалидска количка, со модерен и спортски изглед, наменета за активни корисници;
  • Се препорачува за лица кои прв пат користат активна;
  • Количката индивидуално се изработува со земање на мерки и избор на компоненти според потребите и желбите на корисникот;
  • Motus има модуларен дизајн со можност за 48 различни подесувања на тркалата;
  • Задните тркала на количката лесно се демонтираат, а наслонот се преклопува што овозможува едноставно и брзо да се транспортира во возило;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина и се демонтираат;
  • Наслонот за грб брзо се подесува за поголем комфор;
  • Кочницата е на ниво на коленото, со што е лесна за ракување;
  • Достапни се два модела CS и CV;
  • Моделот CS e со преден крут рам и единечен алуминиумски потпирач за нозе.

   

  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка X1-SP

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Активна склоплива количка која има атрактивен и елегантен дизајн;
  • Количката е едноставна за складирање и транспорт со што се заштедува време и енергија;
  • Има алуминиумска рамка;
  • Основата може да се прилагодува по висина;
  • Предниот дел има крут рам и единечен алуминиумски потпирач за нозе;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина;
  • Задните тркала лесно се демонтираат.
  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка S1-SP

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Модерна, ригидна и активна инвалидска количка;
  • Дизајнирана за луѓе кои сакаат да бидат активни;
  • Наслонот се склопува;
  • Изработена од материјал кој овозможува воздухот лесно да циркулира;
  • Потпирачите за раце и нозе се подесуваат по висина;
  • Задните тркала се демонтираат лесно без користење на алат.
  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка Trigo T Line

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Trigo Т е модерна лесна и склоплива инвалидска количка наменета за активни лица;
  • Количката индивидуално се конфигурира заедно со корисникот, со земање мерка и избор на компоненти според неговите потреби и желби;
  • Задните тркала се со спортски и модерен изглед (тркала за брзо ослободување што може да се прилагодат по агол и висина) со црни бандажи, лесно достапни сопирачки и мали предни тркала кои се движат (прилагодливи во висина) од 3″ до 6″;
  • Страничните панели се прилагодуваат по висина;
  • Тркалата се подесуваат со цел да се прилагоди центарот за гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се добива поголема стабилност или мобилност;
  • Изработена е од алуминиумски цевки со триаголен пресек за поголема цврстина на рамот и отпорност од механички оштетувања;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина и отстрануваат;
  • Количката има голем избор на дополнителна опрема и широкиот опсег на бои и димензии на седиштето.
  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка – Trigo S

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива инвалидска количка за активни лица со спортски дух;
  • Количката индивидуално се конфигурира заедно со корисникот, со земање мерка и избор на компоненти според неговите потреби и желби;
  • Изработена е од алуминиумски цевки со триаголен пресек за поголема издржливост на рамот и отпорност кон механички оштетувања;
  • Задните тркала се со спортски и модерен дизајн, лесно се демонтираат и се прилагодливи по висина и агол;
  • Лесно достапни кочници;
  • Предните тркала се подесуваат по висина;
  • Задните тркалата се подесуваат со цел да се прилагоди центарот за гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се добива поголема стабилност или мобилност;
  • Има единечен потпирач за нозе и страници кои се подесуваат по висина;
  • Mожност за голем избор на дополнителна опрема.
  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка Sagitta

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Vermeiren Sagitta е модерна активна инвалидска количка со крут рам;
  • Количката индивидуално се конфигурира,со земање мерки и избор на компоненти според потребите и желбите на корисникот;
  • Индивидуално се подесуваат потпирачите за раце, потпирачите за нозе, аголот на потпирачот за грб (наклон на седење), аголот на тркалата, висината на потпирачот за грб;
  • Има компактен дизајн и мала тежина што ја прави лесна за управување;
  • Изработена е од легура на алуминиум со што максимална тежина на количката е само 9,5 кг;
  • Има голем избор на дополнителна опрема.
  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка Avantgarde 4

  161.110,00 ден

  3110 | На товар на ФЗОМ со доплата.

  Партиципација: 0%
  Доплата: 91.255 ден.

  • Avantgarde 4 е склоплива активна инвалидска количка која има голем број на можности за индивидуално прилагодување, со цел да се олесни секојдневниот активен живот на корисникот;
  • Компактниот дизајн и конструкцијата на потпирачите за нозе, овозможуваат движење со количката секаде;
  • Avantgarde 4 импресионира со својата мала тежина и големина кога е склопена;
  • Подвижните потпирачи можат да се преклопуваат;
  • Avantgarde 4 има модуларен дизајн со голем број на различни подесувања на тркалата;
  • Кочницата е на ниво на коленото со што е лесна за ракување;
  • Задните тркала лесно се ослободуваат;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина.
  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка Avantgarde XXL 2

  141.840,00 ден

  3110 | На товар на ФЗОМ со доплата.

  Партиципација: 0%
  Доплата: 71.985 ден.

  • Avantgarde XXL 2 од Ottobock е склоплива, активна инвалидска количка наменета за корисници со тежина до 180 кг;
  • Рамот е изработен од алуминиум и има алуминиумски страници со потпирачи од неопрен. Потпирачите за нозе се демонтираат а потпирачите за раце се подесуваат по висина со што количката е лесна и удобна за користење;
  • Материјалот на седиштето е зајакнат за поголема носивост на количката;
  • Количката Avantgarde XXL е стабилна и лесна за управување и има широк спектар на бои и додатоци.
  Додај во кошничка
Shopping Cart