Шансова кравата Филаделфија со отвор

Шифра: 2502MOC Категории: , ,

739,00 ден

Шансовата кравата со отвор овозможува целосно ограничување на движењата на вратот после трауми и цервикална дискус хернија. Прави стабилизација кај цервикални  скршеници и ја намалува болката кај мускулни истегнувања. Изработена е од лесен и флексибилен материјал, составена е од два дела (преден и заден дел ) кои меѓу себе се поврзани со леплива трака со трахеален отвор.

Исчисти

Медицински индикации

Q68.0 Конгенитална деформација на стерноклеидомастоидниот мускул; M50(M50.0-M50.9) Заболување на цервикален диск;
M53.0 Цервикокранијален синдром;
M53.1 Цервикобрахиjален синдром;
M53.2 Рбетни нестабилности;
S12(S12.0-S12.9) Фрактура на вратот;
S13(S13.0-S13.6) Дислокации, шинување и истегнување на зглобовите и лигаментите на ниво на вратот;
S16 Повреда на мускул и тетива на ниво на вратот;
T91.1 Секвели од фрактури на рбетот.
Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Шансова кравата Филаделфија со отвор”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Shopping Cart