Шансова кравата – Дводелна

Шифра: 2502VR Категории: , , Ознака:

739,00 ден

  • Дводелна шансова кравата изработена од мека медицинска пластика, а на рабовите е обложена со мек материјал за поголема удобност;
  • Прави релаксација на мускулите на вратот, ја намалува болката и превенира болни движења;
  • Има лепливи ленти за прицврстување;
  • Може да се регулира висината.

Големина

Медицински индикации

Q68.0 Конгенитална деформација на стерноклеидомастоидниот мускул;
M50(M50.0-M50.9) Заболување на цервикален диск;
M53.0 Цервикокранијален синдром;
M53.1 Цервикобрахиjален синдром;
M53.2 Рбетни нестабилности;
S12(S12.0-S12.9) Фрактура на вратот;
S13(S13.0-S13.6) Дислокации, шинување и истегнување на зглобовите и
лигаментите на ниво на вратот;
S16 Повреда на мускул и тетива на ниво на вратот;
T91.1 Секвели од фрактури на рбетот.

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Шансова кравата – Дводелна”
Shopping Cart